Grupei priklausančio Knygų klubo pardavimai augo 72 proc. ir viršijo 1,9 mln. litų (be PVM). Knygų klubas pirmąjį pusmetį pardavė daugiau kaip 100 tūkst. egzempliorių knygų.

„Sėkmingai pirmąjį pusmetį įgyvendinti leidybos projektai ir grupei priklausančių mažmeninės prekybos kanalų spartus augimas lėmė stabiliai didėjančius grupės finansinius rodiklius. Būdami rinkos lyderiai, ir toliau aktyviai investuosime į plėtrą ir sieksime skaitytojams pasiūlyti geriausiai jų poreikius bei pasaulines tendencijas atitinkančius leidinius“, – sakė „Alma littera“ įmonių grupės vadovas Arvydas Andrijauskas.

Pasak A. Andrijausko, lankytojus į knygynus labiausiai pritraukė metų pradžioje pasirodę pasauliniai bestseleriai.

Pirmąjį pusmetį knygų apie Harį Poterį parduota virš 32 tūkstančių, metų pradžioje jaunimui pristatytų komiksų „Drakonų kovos“ pardavimai viršija 31 tūkstantį egzempliorių, o vasarį Vilniuje viešėjusio Johno Irvingo romanų parduota beveik 17 tūkstančių. Iš bestselerių sąrašų iki šiol nesitraukia ir tokie autoriai, kaip Sandra Browno, Josepho Murphy bei Jamie Oliverio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją