Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė Eltai, kad siūloma pakeisti privatizavimo finansinio patarėjo pasirinkimo mechanizmą, kad už mažiausią kainą būtų pasirinkta geriausia paslauga.

Valstybės turto fondui rekomenduojama įvesti dviejų vokų, kuriuose konkurse dalyvaujantys finansiniai patarėjai išdėsto savo techninius ir finansinius pasiūlymus, sistemą. Viename voke būtų išdėstomi techniniai pasiūlymai - pristatomi patarėjų specialistai, numatomų darbų pobūdis, apimtis ir trukmė bei kiti panašūs dalykai, kitame - finansiniai, t.y. kaina, kurią patarėjas pageidauja gauti už paslaugą.

Pirmiausia rekomenduojama atplėšti vokus su techniniais pasiūlymais ir juos įvertinti. Nepriimtinų techninių pasiūlymų kainos net nežiūrėti ir vokų neplėšti. Vyriausybė rekomenduoja fondo vadovams pakviesti kompanijų, kurių techniniai pasiūlymai pripažinti priimtinais, atstovus dalyvauti atplėšiant vokus, kuriuose išdėstytos finansinės sąlygos.

Pagal iki šiol galiojančią tvarką ir finansinės sąlygos, ir techniniai pasiūlymai buvo dedami į vieną voką. Tokiu atveju apsisprendimą nulemdavo tik kaina. Finansų ministras Jonas Lionginas ketvirtadienį Eltai patvirtino, kad LŽŪB privatizavimo konkursą numatoma paskelbti šių metų pirmąjį pusmetį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją