2008 m. I pusmečio pelnas, neatskaičiavus pelno mokesčio, sudarė 104 mln. litų ir palyginti su 2007 m. sausio-birželio pelnu, padidėjo 11,8 proc. Laikotarpio pelnas sudarė 89 mln. litų ir palyginti su 2007 m. šešių mėnesių pelnu padidėjo 16 procentų.

„Teo“ toliau didino pajamų iš interneto ir duomenų perdavimo paslaugų dalį – bendrose pajamose ji sudarė 29,8 procento. Balso telefonijos paslaugų dalis bendrose pajamose per 2008 metų pirmąjį pusmetį toliau mažėjo ir sudarė 63,2 procento. Pajamos iš IT paslaugų siekė 2,8 proc., televizijos paslaugų – 1,7 proc., o iš kitų paslaugų – 2,5 procento.

Per 2008 metų sausį-birželį bendras plačiajuosčio interneto prieigos vartotojų skaičius padidėjo 19,1 tūkst. iki 277,7 tūkst. birželio pabaigoje Bendras pagrindinių telefono linijų skaičius siekė 776 tūkst., televizijos paslaugos „Interaktyvioji GALA“ (IPTV) klientų skaičius - 28 tūkst., o 2008 m. kovą startavusios paslaugos „Skaitmeninė GALA“ (DVB-T) – 6,6 tūkstančio.

Investicijoms – 55,8 mln. Lt

Per 2008 m. pirmąjį pusmetį ilgalaikėms investicijoms skirta 55,8 mln. litų. Daugiausia investuota į tinklą – 43,8 mln. litų ir klientų aptarnavimo skyrių bei kitų pastatų atnaujinimui – 7,4 mln. litų.

„Įmonė sėkmingai įgyvendina savo strateginius tikslus. Nors didėja fiksuotos veiklos sąnaudos, o dėl rinkos reguliavimo ateityje mažės teikiamų paslaugų kainos, įmonės pelningumą stengsimės didinti efektyviai valdydami išlaidas bei didindami pardavimo apimtis“, – komentuodamas veiklos rezultatus teigia TEO generalinis direktorius Arūnas Šikšta.

Pasak jo, 2008 m antrąjį pusmetį Bendrovė toliau sieks įgyvendinti užsibrėžtus DVB-T ir IPTV bei IT paslaugų pardavimo tikslus.

Gegužę Bendrovė akcininkams išmokėjo 194 mln. litų 2007 m. dividendų, t.y. 0,25 lito dividendų vienai akcijai.

TEO įmonių grupę sudaro pagrindinė įmonė TEO LT, AB, bendrovės „Lintel”, „Baltic Data Center“, „Nacionalinė skaitmeninė televizija“, „Kompetencijos ugdymo centras“ ir „Voicecom”. TEO yra ne pelno organizacijos VšĮ „TEO sportas“ steigėjas ir vienintelis savininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją