Iki šiol tokius leidimus Lietuvoje turėjo dešimt žuvų perdirbimo įmonių. Tarp jų - UAB ''Digrama'', ''Kraitenė'', ''Plungės šaltis'', ''Norvelita'', ''Neringos žuvis''.

Naujosios žuvies perdirbimo įmonės ''Espersen'', į kurios statybą investuota daugiau kaip 13 mln. litų, cechuose per pamainą planuojama pagaminti apie 7 tonas įvairios produkcijos. Įmonėje, pastatytoje Klaipėdos laisvoje ekonominėje zonoje, dirbs apie 100 žmonių.

Pasak ''Espersen'' įmonės gamybos vadovo Stigo Jorgenseno, preliminariai jau sutarta produkciją eksportuoti į Vokietijos ir Prancūzijos rinkas. Įmonėje ''Espersen'' produkcijos gamybai bus naudojama Barenco ir Baltijos jūrose Lietuvos, Latvijos ir Estijos žvejų sugautos menkės.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas Eltai sakė, kad šiuo metu šalyje veikia per septyniasdešimt žuvų perdirbimo įmonių, kurios intensyviai diegia vidaus gamybos kontrolės sistemą.

Tačiau, ateityje, K. Lukausko nuomone, smulkios žuvų perdirbimo įmonės turės kooperuotis, nes tik modernizuotose, stambiuose perdirbimo įmonėse galima užtikrinti ES reikalavimus atitinkančius gamybos procesus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją