Pasak ministro, kol įmonę valdė Lietuva, ji tokių nuostolių nebuvo patyrusi. Jau skelbta, kad per 11 praėjusių metų mėnesių bendrovės nuostoliai siekė per 130 mln. litų.

"Williams" šturmuoja Vyriausybę laiškais, kuriuose reikalaujama, kad Vyriausybė atsakytų, kokius žingsnius ir per kiek laiko ji ketina žengti, kad būtų pašalintos problemos, susijusias su Konstitucinio Teismo sprendimu. Teismas yra pripažinęs, kad įstatymai, pagal kuriuos buvo sudarytas "Williams" ir Vyriausybės sandoris, neatitinka Konstitucijos.

Pirmadienį gautas "Williams Lietuva" vadovo Randy Majorso laiškas su reikalavimais išdėstyti savo planus dėl Konstitucinio Teismo sprendimo ūkio ministro Eugenijaus Maldeikio tądien nesudomino. Antradienį ryte vokas dar buvo neatplėštas.

Kaip teigė Ūkio ministerijos atstovas Darius Lukoševičius, R.Majorsui dėl Konstitucinio Teismo sprendimo iš esmės yra atsakyta.

Pasak jo, Vyriausybė neketina imtis neapgalvotų veiksmų, kurie gali sukelti tolesnių teisinių kolizijų. Kai tik bus gautos teisininkų išvados dėl teismo sprendimo, su "Mažeikių naftos" ir "Williams" atstovais prasidės pokalbiai. Teisininkų atsakymo laukiama maždaug vasario viduryje.