Pasak Sigito Paulausko, UAB "Vakarų medienos grupė" (VMG) valdybos pirmininko, "esame už tai, kad šis koncernas ateitų kaip akcininkas, o kiek "Girių bizono" akcijų parduosime - vėlesnių derybų klausimas".

Pernai "Girių bizonas" į naują fabriką investavo daugiau kaip 200 mln. litų, iš jų 46 mln. litų - parama, Europos regioninės plėtros fondo pinigai.

Donato Užkurėlio, "Hansabanko" analitiko, teigimu, strateginio investuotojo atėjimas į prastai funkcionuojantį "Girių bizoną", kuris buvo priverstas stabdyti gamybą, būtų tik sveikintinas.

Statyti gamyklą VMG planavo Alytaus pramoniniame rajone.

VMG kreipėsi į premjerą, prašydama sudaryti derybinę grupę dėl būsimosios gamyklos.

Prašoma, įvertinus investicijų reikalingumą, padėti, kad būtų garantuota ilgalaikė medienos tiekimo sutartis iš valstybinių miškų, išnuomoti 25-30 ha sklypą, užtikrinti kitas finansines investicijų skatinimo priemones.

Ilgalaikę plėtros strategiją IKEA kartu su VMG kitą mėnesį planuoja pristatyti Lietuvos Vyriausybės vadovui. Jei šis projektas nepavyks Lietuvoje, teigiama, kad bus investuojama Latvijoje arba Baltarusijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją