Ramutės Strolienės, Vilniaus mažosios prekybos asociacijos pirmininkės, skaičiavimu, Vilniuje yra apie 400 alkoholiu prekiaujančių kioskų ir didžioji dalis jų pasiruošusi savo verslą ginti įvairiomis protesto akcijomis.

Pasak R. Strolienės, "esame tokios pat prekybos vietos, kaip ir parduotuvės - tiek pat sumokėjome už licencijas, kasos aparatus, taip pat, kaip ir parduotuvės, mokame PVM ir kitus mokesčius, todėl išskirti kioskus reikštų sukurti nelygios konkurencijos sąlygas".

Audrius Vidžys, Aludarių asociacijos prezidentas, neatmeta galimybės, kad draudimas prekiauti alkoholiu kioskuose smulkiesiems alaus gamintojams, neturintiems jokių galimybių patekti į didžiuosius prekybos tinklus, bus skaudus.

Lietuvoje yra išduota 80 alaus gamybos licencijų, o prekybos tinkluose galima rasti tik maždaug 6-7 Lietuvos alaus gamintojų produkciją.

Pasak jo, nesuprantama, kodėl kioskai išskiriami iš kitų prekybos vietų.

Vito Vasiliausko, advokatų kontoros "Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN" asocijuotojo partnerio, paaiškinimu, įstatymu atėmus iš verslininkų neterminuotas prekybos alkoholiu licencijas, bus pažeisti teisėti lūkesčiai, "ir jei įstatymas panaikins licenciją, verslininkai galės kreiptis į teismą - prašyti žalos atlyginimo, nes jie turėjo lūkesčių, kad licencija galios neribotą laiką".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją