R.Busila prognozavo, kad infliacija šiemet neviršys 1,9 proc., o Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) išaugs 5,2 proc., pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Prognozuodamas 2003 metų ekonomikos augimą R.Busila sakė, kad jis priklausys nuo politinio šalies stabilumo po prezidento rinkimų, taip pat nuo į verslo aplinkos gerinimą orientuotos Vyriausybės programos tęstinumo.

"Optimistinis BVP augimas kitąmet turėtų siekti 5,4 proc., prognozuodamas pesimistinį apsistočiau ties 3,9 proc.", - spėjo R.Busila.

Pasak jo, BVP augimui įtakos gali turėti ir galimas karinis konfliktas tarp JAV ir Irako - daug ką lems jo vyksmo scenarijus. Nemažą vaidmenį NVPB prezidentas skiria ir sėkmingai Europos Sąjungos (ES) plėtrai.

"Likus geriems metams iki Lietuvos įstojimo į ES, šalies ūkį reikėtų tvarkyti taip, kad pakvietimas taptų realybe - visose srityse smarkiai suaktyvinti veiklą, rengiantis konkuruoti ne tik efektyvia gamyba ir paslaugų kokybe, bet ir idėjomis", - sakė R.Busila.

NVPB prezidento teigimu, pertvarkius įstatyminę bazę pagal ES direktyvas, reikėtų išmokti taikyti ją su didžiausia nauda Lietuvai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją