„Savitarnos kasos iš karto patraukė laiką taupančių pirkėjų dėmėsį ir kartu įrodė, jog lietuviai, nors ir iš pažiūros konservatyvūs bei skeptiški, yra imlūs praktiškoms naujovėms“, - teigia prekybos tinklo „Iki” komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila.

Anot T. Vaišvilos teigiami pirkėjų atsiliepimai leis paspartinti savitarnos kasų plėtrą į kitus prekybos centrus – iki šių metų pabaigos tokios kasos bus įdiegtos Kaune, Klaipėdoje Alytuje bei kituose Lietuvos miestuose.

Tyrimo duomenimis, savitarnos kasų sistemą „Iki Bitutė” pirkėjai vertina dėl kelių pagrindinių priežasčių - galimybės išvengti eilių tradicinėse kasose, aptarnavimo greičio, patogumo ir atsiskaitymo privatumo, teigiama bendrovės „Palink”, valdančios prekybos tinklą, pranešime.

Iš viso savitarnos kasos jau aptarnavo virš 120 tūkst. žmonių. Absoliuti dauguma jomis žada naudotis ir toliau, o 45 proc. pirkėjų savitarnos kasas rinktųsi net jei įprastose kasose nebūtų eilių.

Tarp aktyviausiai savitarnos kasomis besinaudojančių pirkėjų dominuoja 18-39 metų amžiaus žmonės, iš jų kiek daugiau vyrų nei moterų.

Kol kas savitarnos kasos veikia „Iki” parduotuvėse Vilniuje, Jasinskio g. 16 ir Žirmūnų g. 2.

Viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai” atlikta IKI pirkėjų apklausa vyko š. m. vasario 25 - kovo 23. d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją