Kasmet 100 tūkst. kv. metrų ploto stenduose savo produkciją pristato Europos, Azijos ir Amerikos šalių įmonės. Šiais metais šioje parodoje dalyvavo firmos iš 80 pasaulio šalių. Atsižvelgdami į Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo atstovų pageidavimus, dalyvavimą šioje parodoje organizavo Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Pagrindinis dalyvavimo šioje parodoje tikslas - padėti smulkiems verslininkams surasti naujų verslo partnerių Italijoje, kuriems būtų galima pasiūlyti produkciją, tuo pačiu prisidėti prie Lietuvos įmonių produkcijos ir paslaugų eksporto skatinimo.

Savo produkciją Milano mugėje pristatė uždarosios akcinės bendrovės "ACD", "Amber", "Cokolis", "Laisvoji forma", "Lincasa", "Sauluvos maistas", Audronės Strašauskienės įmonė, P.Ginevičiaus individuali įmonė, individuali Renatos Kontrimienės įmonė "Molio Motiejukas".

Ūkio ministerija finansiškai parėmė dalyvius. Pagal Eksporto plėtros ir skatinimo strategijos įgyvendinimo programą skirta 90 tūkst. litų subsidija dalyvavimo tarptautinėje parodoje "AF-L'Artigiano in Fiera-2002" išlaidoms iš dalies padengti. Bendras Lietuvos firmų stendų plotas sudarė 136 kv. metrus.

Po parodos buvo atlikta dalyvių apklausa. Visi dalyviai patvirtino, kad jie pasiekė dalyvavimo parodoje tikslus. Taip pat dalyviai teigiamai atsakė į klausimą, ar jų išankstinis pasirengimas parodai buvo pakankamai efektyvus. Visi dalyviai pabrėžė, kad užmezgė nuo 10 iki 20 naujų kontaktų. Iš devynių dalyvių 6 atsakė, kad tarp užmegztų kontaktų buvo ypatingai reikšmingų jų įmonei, sudarančių prielaidų ilgalaikiam bendradarbiavimui su užsienio firmomis.

Iš devynių dalyvių į klausimą, ar parodoje užmegztų kontaktų pasėkoje jau sudaryti nauji sandoriai su užsienio ūkio subjektais, penkios firmos atsakė teigiamai.

Šios parodos dalyviai taip pat pažymėjo, kad būtų gerai dažniau dalyvauti tokio masto parodose, kadangi susidomėjimas lietuviškais gaminiais didelis, užmezgami nauji verslo kontaktai, tuo pačiu skatinama eksporto plėtra.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją