Tokį prašymą Valstybės kontrolei trečiadienį pateikė grupė Seimo Liberalų frakcijos narių, pranešė Liberalų frakcija.

"Mes suabejojome, ar visi elektrinės pardavimo sutarties punktai yra naudingi kauniečiams ir ar ateityje dėl to nenukentės šilumos vartotojai", - sakė Kaune išrinktas Seimo narys Klemensas Rimšelis.

Anot jo, Valstybės kontrolės prašoma pateikti elektrinės pardavimo konkurso organizavimo, eigos bei laimėtojo parinkimo pagrįstumo bei teisėtumo analizę.

Pasak kreipimosi iniciatorių, sutartyje Kauno elektrinės pirkėjams nenumatyta pareiga derinti šilumos energijos kainą su Valstybine kainų ir energetinės veiklos kontrolės komisija ir dėl to gali nukentėti Kauno gyventojų, įmonių bei valstybės ekonominiai interesai.

Rusijos spaudai pranešus, jog dujų gigantas "Gazprom" yra ant bankroto ribos, liberalai kontrolierių taip pat prašo ištirti, ar Kauno elektrinę perkančio konsorciumo dalyviai "Gazprom", "Dujotekana" ir "Clement Power Venture" yra finansiškai pajėgios bendrovės.

Be to, prašoma ištirti, ar už elektrinės pardavimą gautos lėšos visiškai išspręs "Kauno energijos" finansines problemas, ar bendrovė bus pajėgi tęsti savo veiklą.

"Kauno energija" ir "Gazprom" kontroliuojama bendrovė "Kauno termofikacijos elektrinė" šios savaitės pabaigoje ketina pasirašyti Kauno elektrinės pirkimo-pardavimo sutartį, pagal kurią už elektrinę sumokės 116,5 mln. litų, iš jų 90 mln. litų - šiais metais, o likusią dalį - iki 2003 metų gruodžio.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją