Pastaroji to daryti neketina ir tarybos nutarimą žada skųsti, praneša LTV „Panorama“.

Neringoje registruotos įmonės ir vietos gyventojai atleisti nuo šimtą litų siekiančio ekologijos mokesčio. Tačiau jį, įvažiuodamos į Kuršių neriją, privalo mokėti visos kituose miestuose registruotos įmonės.

Tuo nepatenkinta viena keleivius vežanti Klaipėdos įmonė Neringos savivaldybę apskundė Konkurencijos tarybai.

Ši nustatė, kad Neringos valdininkai, suteikę vietos įmonėms lengvatų, sudarė nelygias konkurencijos sąlygas, tad nurodė lengvatas atšaukti.

„Turėtų mokėti ne tiktai Klaipėdoje, bet ir Neringos savivaldybėje įregistruoti juridiniai asmenys – verslo įmonės. Visi vienodai veža turistus į Neringą, todėl rinkoje atsiranda nelygi konkurencija“, – sako Andrius Sinkevičius, Konkurencijos tarybos Paslaugų skyriaus vyresnysis specialistas.

Neringos vadovai teigia neketinantys riboti vietos įmonėms suteiktų privilegijų. Anot jų, tai ne lengvata.

„Važiuojant namo turi mokėti mokestį? Ar tai kažkokia lengvata, kad važiuoji namo ir nemoki mokesčio? Tai yra mokestis, kurį turi mokėti kiti, važiuojantys į šitą saugomą teritoriją“, – tvirtina Neringos vicemeras Arūnas Burkšas.

Vicemero teigimu, įmonių, nemokančių ekologijos mokesčio, – vienetai. Be to, Neringoje nedaug siūlančiųjų keleivių vežimo paslaugas.

„Šiuo metu gal ir nėra pakankamai, tačiau kadangi jie nemoka tos rinkliavos, tai gali paskatinti dar daugiau tokių įmonių kurtis būtent Neringos savivaldybėje. Dėl to prie ekologijos visiškai neprisidedama, o sąlygos varžytis dėl turistų vežimo yra skirtingos“, – mano A. Sinkevičius.

Nuo vasaros sezono ekologijos mokestį ketinama didinti iki pusantro šimto litų.

Konkurencijos tarybos sprendimą Neringos savivaldybė buvo apskundusi teismui, kuris skundą atmetė. Savivaldybė žada kreiptis į aukštesnės instancijos teismą.