Į organizaciją, kuri pavadinta panašiai kaip Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC), be Tailando įeis Birma, Laosas, Vietnamas ir Kambodža.

Birmos ministras pirmininkas generolas Theinas Seinas susitarė dėl savo šalies dalyvavimo organizacijos veikloje per susitikimą su S.Sundaravejumi, nepaisant to, kad Birma neeksportuoja didelio ryžių kiekio. Tailandas pažadėjo teikti pagalbą Birmai organizuojant eksportą OREC pagrindu.

Sukurti naująją organizaciją paskatino smarkiai augančios ryžių kainos, kurias, savo ruožtu sukėlė degalų brangimas, sausra ir padidėjusi paklausa visame pasaulyje. Šiuo metu tona ryžių kainuoja 1000 JAV dolerių, nors prieš metus kainavo ne daugiau nei 500.

Tailandas yra daugiausiai ryžių eksportuojanti šalis visame pasaulyje. Praėjusiais metais šalis eksportavo 9,5 mln. tonų šio produkto. Tailando pozicija dar sustiprėjo po to, kai Indija ir Vietnamas įvedė ryžių eksporto apribojimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją