„Šiukšlių vežėjai priekaištauja, kad gyventojai nenoriai rūšiuoja atliekas. Aš rūšiavau, bet kai pamačiau, kad visos jos vis tiek sumetamos į vieną krūvą, tikrai to nebedarysiu“, – „Sostinei“ pasakojo vilnietis Kęstutis.

Jis nufotografavo, kaip bendrovės „Cleanaway“ darbuotojai vieną po kito ištuštino prie Fabijoniškių gatvės 91 namo stovinčius konteinerius ir išvažiavo.

Įmonę reikia nubausti

Kęstučio fotografijas pamatęs Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacijos prezidentas Algimantas Bakas nustėro.

„Tai neįtikėtina ir, švelniai tariant, negerai. Įmonė „Cleanaway“ turėtų pasiaiškinti gyventojams, kodėl jų kruopščiai išrūšiuotas atliekas sumetė į vieną krūvą.

Galbūt gyventojai Fabijoniškėse prastai rūšiuoja? Galbūt įmonė turi nepaprastą technologiją ir paskui tas atliekas vėl atskiria?“ – pečiais gūžčiojo A.Bakas.

Nuotraukas jis pavadino akivaizdžiu įkalčiu. A. Bako nuomone, Vilniaus savivaldybė turėtų susirūpinti ir nubausti bendrovę „Cleanaway“.

Nemato nieko blogo

O atliekų tvarkymo bendrovės „Cleanaway“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Kiseliovas tikina, kad atliekos į vieną krūvą sumetamos, tačiau vėliau vėl atskiriamos.

„Mašina supresuoja popierių ir plastiką. Susidaro kažkas panašaus į sumuštinį. Įmonėje popieriaus ir plastiko sluoksnius mes lengvai atskiriame.

Juos supresuojame kartu, nes taip tiesiog lengviau vežti. Jei gyventojai šiukšlių nerūšiuotų, iš buitinių atliekų srauto nei kartono, nei stiklo, nei plastiko mes nebeatskirtume“, – „Lietuvos ryto“ priedui sakė A. Kiseliovas.

Tačiau kodėl kartu su plastiku ir popieriumi kartu buvo supiltas ir stiklas, vyras paaiškinti negalėjo.

Apie tokius atvejus jau pranešta ne kartą – išrūšiuotas antrines žaliavas maišo ir bendrovės „Švarus miestas“, „Ecoservise“, „VSA Vilnius“.