Tuo tarpu "Liuks" generalinis direktorius Zigmantas Dargevičius atsisakė patvirtinti, kad jo vadovaujama bendrovė pirks "Sanitą".

"Nieko apie tai negirdėjau", - teigė jis. Anot Z.Dargevičiaus, apie tai bus galima kalbėtis savaitės pabaigoje.

"Liuks" veiklą plėtoja dviejose srityse - viešbučių ir farmacijos versle. Bendrovei priklauso "Santakos" viešbutis Kaune ir "Naujasis Vilnius" Vilniuje. "Liuks" Kaune turi savo vaistų gamyklą.

Bendra "Santakos" viešbučio ir bendrovei "Liuks" priklausančios farmacijos gamyklos apyvarta šiais metais bus apie 10 mln. litų.

"Lietuvos ryto" duomenimis, "Liuks" artimiausiu metu kreipsis į Konkurencijos tarybą su prašymu leisti įsigyti iki 100 proc. "Sanito" akcijų.

Pasiūlymą supirkti akcijas "Sanitas" gavo lapkričio mėnesį. Tuomet nežinomas pirkėjas, rinkos analitikų pavadintas potencialiu strateginiu investuotoju, panoro pirkti akcijas po 4,65 lito, nors tuo metu biržoje jos buvo daugiau nei litu pigesnės. Jau iki šio pasiūlymo turimą 50,63 proc. akcijų paketą planavo parduoti didžiausias "Sanito" akcininkas "Baltic Republic Fund".

Vos paskelbus pasiūlymą pirkti "Sanito" akcijas, pakilo jų kaina biržoje - pirmadienį ji buvo 4,01 lito.

Šiais metais "Sanitas" planuoja pasiekti 29,64 mln. litų apyvartą. 2001-aisiais bendrovės apyvarta buvo 24,5 mln. litų. Šiemet "Sanitas" dukart padidino eksporto apimtis - sausio-lapkričio mėnesiais bendrovė eksportavo produkcijos už 17,6 mln. litų, iš jų už 13,543 mln. litų produkcijos nupirko Latvijos farmacijos bendrovė "Grindex".

Per tris šių metų ketvirčius "Sanitas" uždirbo 226,78 tūkst. litų neaudituoto grynojo pelno - 67 proc. mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį, kai pelnas buvo 687,4 tūkst. litų. Dėl atidėjimų blogoms paskoloms ir atsargoms 2001-aisiais "Sanito" audituoti nuostoliai siekė 2,465 mln. litų. Bendrovės įstatinis kapitalas yra 27,8 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją