Pasak jo, vyras ir žmona turi būti ne vyresni negu 40 metų ir ne žemesni kaip 1,7 metro (vyras) ir 1,65 metro (moteris) bei turėtų sodininko kvalifikaciją.

Vyrui bus mokamas 97 tūkstančiai eskudų arba 410 JAV dolerių, moteriai - 77 tūkstančiai eskudų arba 363 doleriai per mėnesį. Už viršvalandžius būtų mokamas papildomas atlygis.

Airijos verslininkė, turinti keletą parduotuvių, kavinių ir kovo mėnesį planuojanti atidaryti naują restoraną, iš Lietuvos kviečiasi padavėjus, pardavėjas, kepėjus.

Darbininkų ieško ir privati Airijos įdarbinimo agentūra, kuri žada legaliai įdarbinti 12 krovikų, sunkvežimio vairuotoją, dažytojus, inžinierių mechaniką, valytojas, namų ūkio ekonomes ir t.t.

Pretenduoti į darbą Anglijos švietimo ir ugdymo įstaigose gali lopšelių, darželių auklėtojos, pradinių klasių, matematikos, fizikos, chemijos bei kitų dalykų mokytojai, gerai mokantys anglų kalbą.

Jeigu Lietuvos pedagogams pasiseks, jų mėnesio atlyginimas sieks apie 14 tūkstančių litų (maždaug 70-94 svarai sterlingų per dieną).

Respublikinės darbo biržos Užsienio ryšių skyriaus viršininkė Liongina Beinaravičienė sako, kad iš kitų kraštų ateinantys pasiūlymai rodo ir tam tikrą mūsų tautiečių darbštumo įvertinimą. Įdarbinę keletą žmonių, darbdaviai linkę ir toliau ieškoti darbininkų Lietuvoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją