Pasak tarybos pranešimo, pasirašius elek trinės pirkimo-pardavimo sutartį, pasikeis jos savininkas ir bus iš esmės atskirtos šilumos gamintojo ir šilumos tiekėjo funkcijos.

"Konkurencijos taryba nustatė, kad "Gazprom", "Dujotekanos" ir "Clement Power Venture" konsorciumo vykdoma vertikali koncentracija nekeičia jos laipsnio atitinkamose rinkose, dėl to dominuojanti padėtis nebus sukurta ir itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose", rašoma tarybos pranešime.

Elektrinės pirkimo-pardavimo sutartį tikimasi pasirašyti iki gruodžio 20-osios. Konsorciumas už elektrinės turtą sumokės iš viso 116,5 mln. litų, iš jų 90 mln. litų - šiemet, likusią dalį - iki 2003-ųjų gruodžio.

Elektrinei įsigyti ir valdyti sukurta nauja bendrovė Kauno termofikacijos elektrinė, kurios 99 proc. akcijų pradžioje valdys "Gazprom", po 0 ,5 proc. - jo partnerės Lietuvos ir JAV bendrovės "Dujotekana" ir "Clement Power Venture". Kauno termofikacijos elektrinės įstatinis kapitalas bus 100 tūkst. litų.

Akcijų pasiskirstymui jau yra pritarusi "Gazprom" valdyba, o netrukus turėtų pritarti ir koncerno d irektorių taryba.

"Gazprom" ir jo partneriai pasirašys opciono sutartis, pagal kurias iki 2003 metų gruodžio 1-osios "Dujotekana" ir "Clement Power Venture" išpirks iš "Gazprom" dalį jo akcijų ir tuomet valdys atitinkamai 24 ir 25 proc. akcijų, o "Gazprom" dalis sumažės iki 51 procento.

Kauno elektrinė dabar priklauso "Kauno energijai", kurios 85,99 proc. akcijų valdo Kauno savivaldybė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją