Pagrindinis apdovanojimas „Socialiai atsakinga įmonė 2007“ atiteko „Hansabankui“, iš smulkių ir vidutinių įmonių jis skirtas „Traideniui“, o „Aviva Lietuva“ jį gavo kaip užsienio kapitalo įmonė.

Šios įmonės buvo įvertintos kaip pažangiausios socialinės atsakomybės srityje, sugebėjusios įrodyti savo pažangą, įsipareigojimų vykdymą bei prisidėjusios skatinant socialinę atsakomybę Lietuvoje.

„Metų partnerio“ nominacijoje įmonės buvo vertinamos pagal tai, kaip joms sekėsi užmegzti dialogą, bendrauti su bendruomene, visuomeninėmis organizacijomis. Šios nominacijos titulai atiteko bendrovėms „Omnitel“, „Microsoft Lietuva“ bei „Kraft Foods Lietuva“.

„Metų darbovietėmis“ pripažintos „Lietuvos draudimas“, „Litexpo“, „PricewaterhouseCoopers“. Šioje nominacijoje buvo vertinamos bendrovės, kurios sukūrė geras sąlygas ir patrauklias darbo vietas savo darbuotojams.

Nacionalinį atsakingo verslo apdovanojimą inicijavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Jungtinių Tautų vystymo programa Lietuvoje. Iš viso buvo sulaukta 27 bendrovių paraiškų.

Lietuvos laisvosios rinkos instituto vyresnysis ekspertas Giedrius Kadziauskas pažymėjo, kad socialinės atsakomybės iškėlimas yra dar viena priemonė verslui išsiskirti. To paprastai imasi įmonės, besiorientuojančios į vartotojus, kuriems ši jų veikla atrodo svarbi.