Antrąją vietą užima JAV bendrovė „General Electric“. Jos aktyvai vertinami 795,34 mlrd. dolerių, o kapitalizacija siekia 330,93 mlrd. dolerių.

Trečiojoje vietoje – didžiausias JAV bankas „Bank of America“, kurio aktyvai sudaro 1,716 trilijonų dolerių, o kapitalizacija – 176,53 mlrd. dolerių.

Į pirmąjį dešimtuką pateko bankas „JPMorgan Chase“, naftos kompanijos „ExxonMobil“, „Royal Dutch Shell“, „ВР“, taip pat „Toyota Motor“, draudimo kompanija „ING Group“, finansų grupė „Berkshire Hathaway“ ir bankas „Royal Bank of Scotland“.

Sąraše iš viso yra 29 Rusijos kompanijos, įskaitant „Lukoil“, „Sberbank“, „Rosneft“, „TNK-BP“, taip pat „Severstal“, alaus daryklą „Baltika“, „AutoVAZ“, „Polius Zoloto“ ir „VymPelkom“.

Konkrečiai, pavyzdžiui, Rusijos dujų monopolininkė „Gazprom“ reitinge užėmė 19 vietą. „Gazprom“ kapitalizacija sudaro 306,79 mlrd. dolerių, aktyvai vertinami 201,72 mlrd. dolerių, o pardavimų apimtis siekia 81,76 mlrd. dolerių.

Baltijos šalių kompanijos į didžiausiųjų dutūkstantuką nepapuola.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją