Nors savivaldybė buvo numačiusi skirti tris 60 kvadratinių metrų plotus lauko kavinėms įrengti, konkursą laimėjusi įmonė užims visą kavinėms leistiną teritoriją Rotušės aikštėje.

Sostinės savivaldybės Finansų departamento Ekonominės analizės skyriaus vyr. specialistę Eglę Sadaunykienę nustebino, kad konkurse dalyvavo tik viena įmonė. „Sąlygos tikrai buvo neišskirtinės, tačiau daugiau norinčiųjų nesulaukėme", - „15min" sakė savivaldybės atstovė.

Restorano „La Mama" direktorė Rita Stankevičienė teigė, kad numatyta vieta aikštėje buvo labiau tinkama „Amatininkų užeigai" ir kitoms toje Didžiosios gatvės pusėje esančioms kavinėms.

„Mes labai norėjome vietos Rotušės aikštėje, tačiau supratome, kad ir su komunikacijomis būtų sudėtinga, ir su tualetais, nes žmonės būtų turėję eiti per visą aikštę iki mūsų. Be to, ir mokama rinkliava už vietą nelabai atsipirktų", - vardijo R.Stankevičienė.

Anot savivaldybės atstovų, konkurse dalyvavusi įmonė už 1 kvadratinį metrą per mėnesį pasiūlė 57,55 lito, taigi iš viso per mėnesį jai teks pakloti daugiau kaip 10 tūkst. litų. Palyginimui, reprezentacinėse sostinės gatvėse, kuriomis laikomos beveik visos Senamiesčio gatvės, lauko staliukais viliojančios kavinės per mėnesį turi mokėti po 5 litus už kvadratinį metrą. Tiesa, tokia rinkliava galioja, jei konkrečiai vietai neskelbiami konkursai, kuriuose kainas siūlo jau pačios įmonės.

Rotušės ceremonmeisteris Saulius Pilinkus džiaugėsi, kad pagaliau Rotušės aikštėje vėl veiks lauko kavinė ir bus išlaikytos tradicijos, kai ši reprezentacinė miesto aikštė buvo prekybinė ir joje šurmuliavo žmonės.

„Aš tik baiminuosi dėl tualetų, nes lauko kavinių klientams tenka ieškoti vietos, kur galima atlikti savo reikalus. O kai kurios kavinės prašalaičių atžvilgiu nebūna itin draugiškos", - sakė S.Pilinkus. „Amatininkų užeigos" pamainos direktorė Birutė Marozaitė patikino, kad su tualetais neturėtų būti problemų, nes klientai galės užsukti į jų kavinę. Restoranas klientus į kavinę Rotušės aikštėje po atviru dangumi planuoja pakviesti nuo gegužės pradžios, jiems bus skirta apie 100 vietų.

„Planuojame, kad kainos lauke sėdintiems klientams nebus didesnės negu mūsų restorane ir neišsišoks lyginant su kitomis Senamiesčio kavinėmis. Pavyzdžiui, kavos puodelis gali kainuoti apie 4 litus", - „15min" sakė B.Marozaitė. Lauko kavinė veiks iki 23.30 val.

Kiekvieną lauko kavinės projektą, su visų staliukų išdėstymu, turi patvirtinti sostinės savivaldybė, o leidimus išduoda seniūnijos. Gausiausiai lauko kavinėmis nusėtos Senamiesčio seniūnijos vyresnioji specialistė Ramutė Gorkovec tikino, kad lauko kavinių skaičius sparčiai auga. „Prieš penkerius metus Senamiestyje buvo išduota apie 30 leidimų, o pernai - apie 60. Šiemet dar neskubama, nes lauko kavinių sezonas prasideda nuo gegužės 1 dienos", - sakė R.Gorkovec.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją