Vartotojų skundų dėl duonos gaminių masės šiemet LMI negauta, tačiau prekybos vietose patikrinus apie tris tūkstančius jų vienetų, nustatyta, kad 9 proc. grynosios masės neigiami nuokrypiai viršijo leistinus. Įmonių atsakingiems darbuotojams už nustatytus pažeidimus bus skirtos baudos.

Daugiausia svorio neatitikimų nustatyta UAB „Gudobelė“ (Kaišiadorys) – 24 procentai patikrintos produkcijos, UAB „Plungės duona“, UAB „Mentora ir KO“ (Kaunas) ir UAB „Baltasis pyragas“ (Kauno r.) – apie 20 procentų. Šių įmonių duonos gaminių, kurių nurodyta ant pakuočių ar etiketėse vidutinė masė apie 440 gramų, neigiami masės nuokrypiai viršijo leistinuosius iki 18 gramų.

Rezultatų analizė parodė, kad yra gamintojų, kurie nuolat kontroliuoja savo gamybos procesą, todėl patikrinus UAB „Vilniaus duona“, UAB „Fazer“ kepyklos (Kaunas), UAB „Klaipėdos duona“, AB „Šiaulių duona“ ir kitų produkciją, pažeidimų nenustatyta.

Lietuvos metrologijos inspekcija, kaip teisinės metrologinės priežiūros institucija, vykdo visų gaminamų ir importuojamų fasuotų prekių kiekio atitikties teisinės metrologijos reikalavimams kontrolę, siekia apginti vartotojus nuo neteisingų matavimų padarinių ir užtikrinti vienodas sąlygas gamintojams konkuruoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją