Grupės uždirbtą konsoliduotą 2000 metų pelną ketinama viešai paskelbti balandžio pabaigoje, po to, kai bus baigtas auditas, penktadienį spaudos konferencijoje pranešė "Vilniaus prekybos" vadovai. Finansinius veiklos rezultatus grupė viešai skelbs pirmą kartą.

"Pelną gavome ne tik iš prekybos maisto produktais. Nėra paslaptis, kad nemažą pelną gavome iš prekybos įmonių akcijomis", sakė "Vilniaus prekybos" prezidentas Nerijus Numavičius.

Pasak jo, vien už cukraus įmonių parduotas akcijas gauta apie 132 mln. litų.

Šiais metais "Vilniaus prekyba", turinti daugiau kaip 100 parduotuvių ir Vilniuje ketinanti pradėti statyti didžiausią Rytų Europoje prekybos centrą, ateis ir į Latviją - iki rudens Rygoje planuojama pastatyti didelį prekybos centrą. Gruodžio mėnesį Latvijos sostinėje tam tikslui buvo nupirktas 10 hektarų sklypas.

"Lietuvos gamintojams mes pasiruošę pasiūlyti neblogas galimybes eksportui, nes su daugeliu jų turime neblogus ryšius. Su kai kuriais gamintojais diskutuojama apie jų finansinį dalyvavimą šiame projekte", sakė"Vilniaus prekybos" viceprezidentas Žilvinas Marcinkevičius.

"Vilniaus prekyba" ketina veržtis ir į Ukrainos rinką, kuri, anot grupės vadovų, yra labai palanki.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją