Projektas, startavęs šiemet vasarį, truko beveik metus. Kiekvieną mėnesį vyko dviejų dienų seminarai. Gruodžio 6 d., penktadienį, Vilniaus rūmuose vyks paskutinis šio projekto seminaras. Jo tema - moterų organizacijų tinklai Lietuvoje ir užsienyje. Pranešimus skaitys Lietuvos verslininkių ir vadybininkių draugijos, Lietuvos moterų draugijos vadovės.

Pasak Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinio direktoriaus Alvydo Genio, šiuo metu Lietuvos verslo organizacijose moterys užima beveik trečdalį vadovaujančių postų.

"Moterų vadovių skaičius auga, tačiau darbo rinkoje jos, palyginti su vyrais, dažniau susiduria su nepagrįsta konkurencija, mažesnio darbo užmokesčio problema, - sakė A.Genys. - Dėl šių priežasčių moterų padėtis darbo rinkoje nėra palanki. Rūmų vykdoma mokymo programa padės kelti jų kvalifikaciją bei sukurti moterų verslininkių organizacijų tinklą Lietuvoje".

Projekte dalyvavo 20 moterų verslininkių, smulkių ir vidutinių įmonių arba įmonių padalinių vadovių. Dalyvės atstovavo siuvimo, metalo apdirbimo, maisto pramonės ir prekybos sektoriams. Per visą projekto laikotarpį mūsų šalies verslininkės mokėsi vadybos, rinkodaros, tarptautinės prekybos pagrindų.

Vadovėms buvo aiškinama, kaip pasirinkti personalą, kaip įtraukti darbuotojus, sprendžiant įmonių problemas, kokie santykiai turėtų būti kolektyve, kaip pristatyti įmonę ar produktą vidaus ir užsienio rinkoje, kaip naudotis šiuolaikinėmis technologijomis.

Moterys susipažino su tarptautinės prekybos sąlygomis (INCOTERMS), kokybės bei aplinkosaugos standartais, tarptautiniais dokumentais (ATA Carnet), išmoko, kaip paruošti užklausas arba pasiūlymus užsienio partneriams. Seminaruose pranešimus skaitė Švedijos ir Lietuvos specialistai.

Spalio mėnesį lietuvaitės dalyvavo pažintinėje kelionėje į Švediją, kur susipažino su šios šalies įmonių darbo patirtimi, sužinojo, kaip dirba moterų klubai. Laisvalaikiu moterys apsilankė vikingų kaimelyje, Lundo katedroje, statytoje XI a.

Projektą rėmė Švedijos tarptautinio bendradarbiavimo vystymo agentūra SIDA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją