Ketvirtadienį Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje apsilankę JAV ambasados Varšuvoje patarėjai žemės ūkio klausimais Charles'as L.Rushas ir Wayn'as Molstadas aptarė būsimos JAV gyvūnų sveikatos ir maisto saugos misijos į Lietuvą detales.

Taip pat buvo nagrinėjami JAV produktų tranzito per Lietuvą į NVS ir kitas šalis klausimai. JAV atstovai palankiai vertino galimybę papildomai apmokyti VMVT darbuotojus jų šalies organizuojamuose mokymuose, ypatingą dėmesį skiriant savikontrolės sistemos (RVAST) diegimui maisto tvarkymo įmonėse, taikyti biotechnologijas augalų, gyvūnų auginimo ir jų produktų perdirbimui.

VMVT direktoriaus pavaduotojas Darius Remeika sakė, kad Lietuva laikosi ES nustatytų maisto produktų importo reikalavimų, todėl, kaip ir ES šalys narės, mūsų šalis draudžia importuoti gyvūninius produktus iš JAV.

Per 11 šių metų mėnesių per Lietuvos teritoriją tranzitu pervežta 65 tūkst. 900 tonų jautienos, 104 tūkst. 800 tonų kiaulienos, 50 tūkst. 800 tonų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją