Jų pagerbimo ceremonijoje ketvirtadienį valstybės vadovas pasveikino "Lietuvos draudimo" valdybos pirmininką, generalinį direktorių Kęstutį Šerpytį, UAB "Nematekas" direktorę Egidiją Vaicekauskienę ir SEB banko valdybos pirmininką, prezidentą Audrių Žiugždą.

"Tai yra įvertinimas vadovų, kurių kalbos nesiskiria nuo darbų. Šiandien visame pasaulyje tokių lyderių labai trūksta. Todėl džiaugiuosi, kad mūsų verslo bendruomenėje tokių lyderių esama, ir jų laimėjimai jau matomi už Lietuvos ribų", - sakė V. Adamkus, pabrėždamas, jog laureatai savo pavyzdžiu įrodo, kad galima pakeisti įsigalėjusią tvarką ir pasaulį.

Valstybės Prezidentas mano, kad šiuo metu žinoma per mažai sėkmingų viešojo sektoriaus pavyzdžių. Problemas viešajame sektoriuje, anot šalies vadovo, lėmė nesugebėjimas laiku priimti logiškų ir skaidrių sprendimų.

Prezidentas teigė, jog reikia rasti būdų, kaip gerąją verslo ir viešojo sektoriaus valdymo praktiką paskleisti į kitus valstybės sektorius, ir įvardijo galimus problemų sprendimo būdus: platesnė valstybės pareigūnų rotacija, geriau įgyvendinamas valstybės programinis biudžetas, strateginės kaitos valdymo konsultantų pritraukimas.

Šalies vadovas pabrėžė palankių sąlygų demokratijai, piliečių teisių apsaugai ir ekonominei gerovei kūrimo svarbą.

V. Adamkus teigė, kad Lietuva turi būti atvira naujovėms ir, svarbiausia, kaitai. Valstybės Prezidentas teigė, kad piliečių pasitikėjimas ir įsitraukimas į jos gyvenimą, politikų gebėjimas tenkinti piliečių lūkesčius ir užsitikrinti jų paramą yra būtinos sąlygos stiprios valstybės klestėjimui.

Šalies vadovas pabrėžė būtinybę puoselėti demokratines, atviros visuomenės vertybes, sudaryti tinkamas sąlygas iniciatyviems, energingiems ir atviriems naujovėms piliečiams.

"Tik tokioje valstybėje susiklosto palankios sąlygos talentams ugdyti, technologinei pažangai plėtoti, skaidriam valdymui įsitvirtinti", - cituojamas V. Adamkus Prezidento spaudos tarnybos pranešime.

Verslo šlovės galerijos laureatu tampa gerbiamas Lietuvos verslo bendruomenės narys, kuris versle vadovaujasi pripažintomis etikos ir moralės nuostatomis, o jo nuopelnai, elgesys ir reputacija yra pavyzdys kitiems verslininkams ir jaunimui.

Verslo šlovės galerijos laureatai Lietuvoje renkami jau devintus metus. Visame pasaulyje "Junior Achievement" organizacija Verslo šlovės galerijos laureatais yra išrinkusi daugelį žymių verslininkų, didelių ir sėkmingų verslo įmonių kūrėjų ir vadovų.

Lietuvos metų verslo lyderiai renkami pagal dienraščio "Verslo žinios" parengtą Lietuvos verslo lyderių katalogą sukurtą anketą, kurią visuomenės nuomonės tyrimų kompanija "Baltijos tyrimai" išsiunčia 500 įmonių vadovams - verslo lyderiams. Gavusi apklausos rezultatus, Verslo šlovės galerijos rinkimų komisija išrenka laureatus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją