Pirmą kartą Lietuvoje kelionės lėktuvu į Egiptą ir Kanarų salas organizuojamos visą žiemą. Ypač populiarus šiuo metu Kanarų salynas. Į Tenerifės salą visos vietos šventiniam laikotarpiui buvo užsakytos jau spalio mėnesį. Egipto viešbučiuose vietų Kalėdų ir naujametiniam laikotarpiui liko labai nedaug.

UAB "Novaturas" generalinis direktorius Vidas Paliūnas mano, kad kelionių į šiltuosius kraštus paklausą pirmiausia lemia gyventojų perkamosios galios augimas. "Kelionė į Egiptą tampa prieinamu malonumu vidutiniam gyventojų sluoksniui, kuris yra atviras naujovėms ir vertina aktyvų poilsį," - sako direktorius. "Novaturo" keliones Lietuvoje pardavinėja apie 150 kelionių agentūrų, kurios turi maždaug 200 atstovybių. Keliones į Egiptą iš "Novaturo" perka ir antrasis kelionių operatorius Lietuvoje - "Omnituras", lapkričio pabaigoje nutraukęs savo planuotus skrydžius į Egipto kurortą Hurgadą.

"Novaturo" žiemos sezono apyvarta dabar siekia daugiau nei 4,4 mln. litų, o vienuolikos mėnesių apyvarta - 45,3 mln. litų. Per vienuolika šių metų mėnesių aptarnauta 27,1 tūkst. turistų, t.y. 3,6 tūkst. daugiau nei per visus praėjusius metus.

Pernai "Novaturas" aptarnavo 23,5 tūkst. turistų, bendrovės apyvarta buvo 40,44 mln. litų. Šiemet apyvarta turėtų siekti apie 48 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją