Vyskupai reiškia susirūpinimą, kad centrų darbuotojai negalės švęsti Velykų kartu su šeimos nariais, o turės plušėti darbe. „Jei konkurencinėje kovoje nepaisoma visuomenės darną ir jos narių dvasinę ramybę užtikrinančios skirties tarp darbo ir šventės, jei griaunami šeimos papročiai, jei tikintiesiems trukdoma laikytis religinių reikalavimų, galiausiai nukenčia visi”, - rašoma LVK pranešime.

Prekybos centrų darbą dvasininkai sieja su nepagarba visuomenei ir ragina prekybininkus dar apsigalvoti. O jei nebūtų tokia gesto iš prekybininkų pusės, raginama priimti politinius sprendimus, ribojant prekybą per Velykas.

DELFI primena, kad „Maxima LT“, anksčiau skelbusi, jog nedirbs pirmąją Velykų dieną, pakeitė savo planus. Didžiausio konkurento pavyzdžiu pasekti žada „Iki“ ir „Rimi“ savininkai. Tuo tarpu „Norfos mažmena“ ketina laikytis susitarimo ir Velykų sekmadienį nedirbti.

„Maxima LT“ teigia, kad pirmąją Velykų dieną Lietuvoje dirbs maždaug ketvirtadalis arba 60 šio tinklo parduotuvių ir penktadalis visų mažmeninės prekybos tinklo darbuotojų.

Sprendimas prekiauti motyvuojamas tuo, kad susilaukta pirkėjų nepasitenkinimo. „Pastebėjome, kad nemažai daliai pirkėjų ši naujovė sukėlė papildomų rūpesčių – žmonės ieškojo kur ir per šventines dienas nusipirkti reikalingų produktų, šturmavo nutarusias dirbti mažąsias parduotuves ir degalines. Sulaukėme ne vieno nusivylusio kliento skundo, todėl ieškome naujų, kompromisinių sprendimų bei siekiame maksimaliai suderinti pirkėjų bei „Maxima“ darbuotojų interesus,“ – pranešime spaudai cituojamas bendrovės generalinis direktorius Gintaras Jasinskas.

Pernai pirmą kartą gruodžio 25 dieną pirmą kartą nedirbo visi Lietuvos prekybos centrai. Sausio 1-ąją jie taip pat buvo uždaryti.

Didieji prekybos tinklai susitarimą nedirbti pirmąją Kalėdų, pirmąją Velykų ir pirmąją Naujųjų metų dieną priėmė pernai spalį Lietuvos prekybos įmonių asociacijos posėdyje. Šiomis dienomis savo prekybos neriboja degalinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją