Čia jau kurį laiką nebedirba „Senamiesčio smuklė“ ir greta buvęs kinų restoranas. Vietoj jų duris atvers naujas lietuviškų patiekalų restoranas ir italų virtuvė, kurioje dirbs iš Italijos atvykę meistrai.

Verslininkas neslėpė, kad patalpas nuomoję užeigų savininkai nepateisino lūkesčių.

„Besivaikydami pelno jie spjovė į kokybę, gadino patalpas, o kartu ir šios patrauklios vietos įvaizdį. Man toks požiūris svetimas, todėl nusprendžiau viską perimti į savo rankas“, – tvirtino A.Kaveckis. Du nauji restoranai lankytojų lauks nuo balandžio.

Metų pabaigoje ketinama baigti statyti „Friedricho pasažo“ viešbutį Šaltkalvių gatvėje. Prie „Friedricho restorano“ iškils trijų aukštų priestatas, kuriame veiks dar vienas restoranas. Ketinama įrengti atskirą vietą rūkymui, kad svečiams nereikėtų dūmą traukti lauke.

„Friedricho pasažas“, pasak jo savininko, primins žiemos sodą. Jį uždengs stiklinis stogas, po kuriuo žiemą nebus šalta, o vasarą – per karšta.

Centre – italų virtuvė

Po Europą šiuo metu keliaujantis ir naujų idėjų ieškantis verslininkas A.Kaveckis pripažino, kad uostamiestyje trūksta jaukių vietų, kur būtų galima ne tik skaniai pavalgyti, bet ir maloniai praleisti laiką.

„Svečių juk nesivesi į „Akropolį“, o mūsų restoranuose viskas suplakta į krūvą – ir picą kepa, ir cepelinus verda“, – kalbėjo A.Kaveckis.

Tos pačios nuomonės ir klaipėdietis verslininkas Rimgaudas Kunstmonas, netrukus atidarysiantis dar vieną itališkų patiekalų restoraną miesto centre.

Tikros picos, makaronų ir kitų italų virtuvės valgių klaipėdiečiai galės paragauti jau kitą mėnesį.

Restoranas įsikurs Herkaus Manto gatvėje vietoj jau kelis mėnesius nebeveikiančio „Boogie Woogie“.

„Klaipėdoje iki šiol nieko panašaus nebuvo. Kol kas neturime ir autentiškų meksikiečių, brazilų, kinų restoranų“, – apgailestavo itališką maistą seniai pamėgęs R.Kunstmonas.

Vilios ir vyresnius

Vėlyvą pavasarį į naują klubą bus pakviesti ir naktinių pramogų mėgėjai. „Klaipėdos“ viešbučio antrajame aukšte vietoj naktinio klubo „Honolulu“ duris atvers naujas klubas.

„Klaipėdoje nėra kur paklausyti house, soul ar funky stiliaus muzikos. Mes pritrauksime įvairaus amžiaus publiką“, – užtikrino vienas naujojo klubo savininkų Ričardas Pinikas.

Ketvirtadieniais ketinama rengti studentų vakarus, penktadieniais šokių aikštelėje šeimininkaus kviestinis didžėjus, o šeštadieniais linksmintis kviečiami disko stiliaus mėgėjai.