"Tam įtakos turėjo ne tik prasta ekonominė situacija, tačiau ir tai, jog šiemetiniai valstybės ir savivaldybių biudžetai buvo patvirtinti jau po to, kai baigėsi prenumerata, todėl daugelis biudžetinių įstaigų nespėjo užsiprenumeruoti leidinių. Tikimės, kad padėtis vasario - kovo mėnesiais gerokai keisis", - prognozuoja "Lietuvos pašto" Spaudos platinimo skyriaus viršininkė Egidija Kamarauskaitė.

Didžiausius 2001 metais per "Lietuvos paštą" prenumeruojamų laikraščių tiražus turi "Valstiečių laikraštis", "Lietuvos rytas" (šeštadienio numeris), "Akistata", "Valstybės žinios", "Šeimininkė" bei "Respublika".

Populiariausi prenumeruojami žurnalai - "Naminukas", "Panelė", "Penki", "Moteris" bei "Laima".

Visi didieji laikraščiai užleido turėtas pozicijas, tuo tarpu žurnalas "Panelė" savo skaitytojų skaičių gerokai padidino.

Šiems metams "Lietuvos paštas" pasirašė 191 sutartį su periodinės spaudos leidėjais. Buvo galima užsiprenumeruoti daugiau kaip 114 pavadinimų laikraščių ir per 188 pavadinimų žurnalų.

Šiemet "Lietuvos paštas" platins vieną naują laikraštį - kartą per mėnesį leidžiamą "Vertybinių popierių apžvalgą" bei 16 naujų žurnalų.

E.Kamarauskaitė sako pastebėjusi, jog mažėja pernai populiarių kryžiažodžių ir galvosūkių žurnalų, tačiau prenumeruoti siūlomi teminiai leidiniai, tokie kaip žurnalas automobilininkams "Greitis", "Kultūros aktualijos", "F1 savaitė" ir pan.

Šiemet taip pat pasirašyta apie 100 spaudos platinimo sutarčių su miestų ir rajonų leidėjais, pagal kurias "Lietuvos paštas" platins 120 pavadinimų laikraščius ir žurnalus.

Dėl kaimyninių šalių spaudos platinimo pasirašytos sutartys su "Rospečat" (Rusija) bei "Minskaja počta" (Baltarusija). Lietuvoje populiariausi gerai žinomi jau daugelį metų leidžiami "Argumenty i fakty", "Za ruliom", "Krestjanka".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją