Šiųmetinio tyrimo duomenimis, devyniuose iš šešiolikos tirtų sektorių aptarnavimo kokybės vertinimas pablogėjo, tačiau bendrasis aptarnavimo kokybės vertinimas Lietuvoje per paskutiniuosius šešerius metus išlieka nepakitęs - kaip ir 2003 metais, šiemet jis siekia 8,1 balo dešimties balų skalėje.

„Tokius rezultatus sąlygojo padidėjęs atotrūkis tarp tirtų ypač gerai aptarnaujančių ir blogai aptarnaujančių sektorių“, - sako „TNS Gallup“ žmogiškųjų resursų tyrimų skyriaus vadovė Alma Tamošaitytė.

Kaip teigiama „TNS Gallup“ pranešime spaudai, tyrimas atskleidė, kad geriausiai aptarnaujami jaučiasi vaistinių klientai. Apklausos duomenimis, šiame sektoriuje aptarnavimo kriterijai įvertinti aukščiausiai – klientams skiriama daugiausiai dėmesio, geriausiai išsiaiškinami jų poreikiai, yra operatyviai aptarnaujami, taip pat klientai puikiai vertina darbuotojų profesines žinias.

Šiais metais lyginant su 2007 m. duomenimis sumažėjo gyventojų pasitenkinimas aptarnavimu buitinės technikos, baldų ir statybos prekių parduotuvėse, drabužių parduotuvėse, valstybinės institucijose bei nekilnojamojo turto agentūrose. Pastarojo sektoriaus aptarnavimo vertinimas yra žemiausias iš visų tirtų sektorių.

Pagal aptarnavimo operatyvumą bankai nusileidžia tik vaistinėms. Tuo tarpu nepalankiausiai pagal šį kriterijų gyventojai vertina valstybines gydymo įstaigas, o pagal profesines žinias – maisto prekių centrus.

Bendrai pagal visus tirtus kriterijus žemiausiai vertino ir mažiausiai Lietuvos gyventojų yra patenkinti aptarnavimo kokybe valstybinėse institucijose, valstybinėse gydymo įstaigose bei nekilnojamojo turto agentūrose.

Valstybinėse institucijose respondentai labiausiai pasigenda dėmesingumo, geranoriškumo bei bendravimo įgūdžių, o nekilnojamojo turto agentūrose – gebėjimo išsiaiškinti kliento poreikius ir pardavimo įgūdžių.

Geriausiai klientus aptarnaujanti įmonė – UAB „Eurovaistinė“.

Geriausiai klientus aptarnaujančios įmonės (sąrašas pagal abėcėlę):

UAB „Bitė Lietuva“
Vaistinių tinklas „Camelia“ (UAB „Nemuno vaistinė“)
AB „DNB Nord bankas“
Prekybos tinklas „Elektromarkt“ (UAB „Elektromarktas“)
Vaistinių tinklas „Gintarinė vaistinė“ (UAB „Gintarinė grupė“)
AB bankas „Hansabankas“
AB „Lietuvos Draudimas“
Degalinių tinklas „Lukoil“ (UAB „Lukoil Baltija“)
UAB „Omnitel“
AB SEB bankas
Prekybos tinklas „Senukai“ (UAB „Senukų prekybos centras“)
AB bankas „Snoras“
Degalinių tinklas „Statoil“ (UAB „Lietuva Statoil“)
UAB „Topo Centras“
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją