„Vilniaus“ duona, „Karūnos“ šokoladas, „Klaipėdos maisto“ dešros, „Obelių“ aliejus, „Bravo“ ledai, „Ragučio“ alus, „Veiverių“ margarinas.

Tai tik keli iš daugelio Lietuvos pirkėjams nuo seno žinomų prekės ženklų, kuriais pažymėti maisto produktai ne visais atvejais pagaminti Lietuvoje.

Vis dažniau tarptautinėms kompanijoms priklausančios Lietuvos bendrovės perkelia dalį gamybos į užsienį. Verslininkai nebijo kaltinimų dėl pirkėjų klaidinimo, mat tikroji kilmės šalis nurodoma ant prekės pakuotės.

Lietuviška duona kepama Taline

Užsienyje iškepta bendrovės „Vilniaus duona“ ženklu pažymėta duona sudaro iki 10 proc. įmonės produkcijos. Lietuviai jau pamėgo Estijoje kepamą skrudinti skirtą duoną „Toste“ ir sumuštinių duoną „Turtinga“.

Iš tolimų kraštų į Lietuvą vežami ir ledai „Bravo“, „Premia“ ar „Klasika“. Dauguma jų gaminami Estijoje. Bendrovė ledų Kaune negamina jau kelerius metus, nuo tada, kai jos savininkai įsigijo naują modernią gamyklą Estijoje. Buvo nutarta, kad plėsti senos Kauno centre esančios gamyklos neapsimoka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją