„Taikos sutartis yra patvirtinta. Apie kitus niuansus, finansus, nė viena šalis nekomentuoja, o ženklo nebenaudojame jau seniai“, – DELFI antradienį sakė „Maxima LT“ korporatyvinės rinkodaros direktorius Giedrius Juozapavičius.

„Kilminės“ atstovai komentaro nepateikia. „Kilminė“ daugiausiai Kauno regione turi 17 mažmeninės prekybos „Taupyk“ ir „Express market“ parduotuvių.

Konfliktas tarp dviejų mažmenine prekyba besiverčiančių bendrovių prasidėjo prieš maždaug aštuonerius metus, kai 17 parduotuvių turinti „Kilminė“ kreipėsi į Valstybinį patentų biurą (VPB) protestuodama prieš VP grupės įmonės „Avidana“ 1997 m. lapkritį pateiktą paraišką registruoti prekės ženklą „Taupa“.

„Taupa“ prieš „Taupyk“

Dar 1997 metų kovą „Kilminė“ buvo pateikusi paraišką registruoti prekės ženklą „Taupyk“, o 1998 metų lapkritį kreipėsi į VPB prašydama registruoti ir kitą – „Taupa...“ – prekės ženklą.

Nedidelį prekybos tinklą valdanti įmonė piktinosi, kad „Taupos“ ženklas bus naudojamas toje pačiose srityje kaip ir jos turimas „Taupyk“. VPB apeliacinė komisija, atsižvelgdama į „Kilminės“ protestą, pripažino prekės ženklo „Taupa“ registraciją daliai paslaugų negaliojančia.

2006 metais „Kilminė“ kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, prašydama pripažinti neteisėtais VP grupės įmonių veiksmus naudojant prekių ženklus su žodžiu „Taupa“, nes bendrovė yra įregistravusi prekės ženklą „Taupyk“, kuris yra naudojamas toje pačioje srityje kaip ir „Taupa“.

Tačiau VP grupės atstovai tvirtino, kad pats „Kilminės“ ieškinys teismui yra suformuotas netinkamai ir joks įstatymas nedraudžia naudoti žodį „Taupa“, jeigu jis nėra prekės ženklas. Todėl esą iškabose ir buvo panaudotas tik žodis, o ne registruotas prekės ženklas.

„Taupos“ ženklas nustotas naudoti prasidėjus ginčams dėl prekės ženklo teisėtumo.

Vėliau UAB „VP Market“ (dabar „Maxima LT“ – DELFI) atstovai pateikė byloje priešieškinį, kuriame prašė pripažinti negaliojančia „Kilminės“ prekių ženklo „Taupyk“ registraciją ir priteisti bylinėjimosi išlaidas.

Taip pat priešieškinyje prašyta pripažinti negaliojančia ir prekės ženklo „Taupyk...“ registraciją, nes manyta, kad toks prekės ženklas neatitinka prekės ženklui keliamų reikalavimų, kadangi kaip prekės ženklas yra registruotas bendrinės kalbos žodis.

Vilniaus apygardos teismas ir ieškinį, ir priešieškinį atmetė, todėl abi šalys kreipėsi į LAT.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją