Kaunietė prisipažino niekada neorganizavusi vaiko gimtadienio žaidimų kambaryje, bet neatsisako minties tą padaryti.

„Kodėl? Manau, kad tai patogu: kol vaikai išdykauja, tėveliai gali ramiai paplepėti prie kavos puodelio“, – svarstė moteris.

Netrukus, palikusi keturmetę vaikų žaidimų kambaryje „Megiukas“, pašnekovė nukaukšėjo drabužių parduotuvių link.

„Megoje“ esančiame vaikų žaidimų kambaryje vaikai priimami nuo vienų metų. Mažyliai iki metukų neregistruojami, o jų tėveliams apsilankymas nekainuoja nė cento. Švenčių mažiesiems organizatoriai įspėja apie ilgas laukiančiųjų eiles.

Kelias sales turinčiame žaidimų kambaryje gausu vaikiškų pramogų: tramplinų, piešimo priemonių ir dėlionių. Už papildomą mokestį kambario lankytojai gali ne tik nusipirkti ledinukų, bet ir pašaudyti patranka arba pasukioti vaikiškos mašinėlės vairą.

„Didžiausią vaikų srautą tenka atremti savaitgaliais. Tada surengiame ir daugiausia gimtadienių. Jie paskutiniuoju metu itin populiarūs“, – pasakojo salės darbuotoja Vlada Jakimova.

Informaciniame „Megiuko“ lapelyje pažymėta, kad pagal tėvelių pageidavimą jų atžalų gimtadienyje gali sukiotis užsakyti personažai: Megiukas, lėlė, nykštukas arba ragana su velniu. Įspėjimas: nesinešti vaikiško šampano ir kitų saldumynų!

Eilėje laukia savaitėmis

Prekybos centro „Akropolis“ trečiajame aukšte įsikūręs vaikų žaidimų kambarys „Europa“ – tikra vaikiškų pramogų oazė. Čia laukiami vaikučiai nuo vienų iki aštuonerių metų. Atvėrus žvaigždutėmis raižytus vartelius, į akis krenta vaikiški batutai, stilizuotos karuselės, už papildomą mokestį judančios mašinėlės ir daugybė kitų mielų smulkmenų.

Vaikų žaidimų kambario administratorės Raimondos Makuškienės teigimu, norint surengti smagų gimtadienį, vietas užsisakyti reikia prieš savaitę arba dvi.

„Užsakymų turime labai daug. Dabar tėveliai gimtadienius mieliau rengia vaikų kambariuose nei savo namuose. Taip jie išsivaduoja nuo papildomų organizacinių rūpesčių“, – pasakojo R.Makuškienė.

Sumokėję nuo 80 litų darbo dieną iki 355 litų savaitgalį, tėveliai gali būti ramūs, kad dvi su puse valandos jų atžaloms neleis nuobodžiauti persirengęs gimtadienio vedėjas. Administratorė prasitarė, kad netrukus mažieji bus vedami ir į Zoologijos sodą, muziejus arba net pas ugniagesius.

Pageidaujantieji užkandžių piniginę atvers papildomai: maistas čia tiekiamas iš greta esančių picerijų.

Naminiai sumuštiniai

Kitaip nei minėtieji, prekybos centre „Savas“ įsikūręs vaikų žaidimų kambarys „Dino“ gimtadienius rengia be vedėjų ir teatralizuotų žaidimų.

„Jei vaikai pageidauja, mes su jais pažaidžiame. Tačiau būna taip, kad mažieji svečiai prieina prie manęs ir prašo palikti juos vienus paišdykauti“, – kalbėjo „Dino“ administratorė Raminta Samuolienė.

Valanda pramogų šiame kambaryje kainuoja 5 litus, valanda gimtadienio šventės įkainota 60 litų.

„Kovo mėnuo užsakytas, rezervuoti net du balandžio mėnesio savaitgaliai. Žinoma, švenčiame gimtadienius ir viduryje savaitės, tačiau tai mažiau populiaru“, – vartydama registro knygą kalbėjo R.Samuolienė.

Taupesni tėvai neprivalo maistą pirkti kavinėje ir gali drąsiai tiekti namuose ruoštus sumuštinius.

Dar viena išeitis taupiems tėveliams – vaikų žaidimų kambariai „Bernelių užeigos“ kavinėse. Jose galima rasti beveik visas pramogas, kaip ir didžiųjų prekybos centrų vaikų žaidimų kambariuose. Skirtumas tas, kad čia mažylis nuo tramplino čiuoš arba kamuolį spardys už dyką.