Maža to, vyno naikinimo procesą bendrovės atstovai apgaubė visiška paslaptimi atsisakę paaiškinti, kodėl ir kokios rūšies vynas tapo nebetinkamu realizuoti.

„Mes esame tik produkcijos saugotojai, tarpininkai tarp gamintojo ir pirkėjo. O kai įmonei, kuriai priklauso produkcija, paskelbiamas bankrotas, mums kelio atgal nebėra – neturime, kam ją grąžinti, realizuoti teisės taip pat neturime, o kiekviena tokia diena mums muša per kišenę“, – aiškino prisistatyti nesutikęs „Girtekos“ darbuotojas.

Panevėžio teritorinės muitinės laikinai viršininko pareigas einančio Juozo Sirvydžio, sunaikinta buvo 8 tonos gruziniško vyno, jau porą metų prastovėjusio „Girtekos“ sandėlyje.

„Įsigaliojus griežtiems importo reikalavimams toks vynas tiesioginiam vartojimui nebetinkamas“, – aiškino J.Sirvydis.

Anot jo, prekėmis disponuojanti privati bendrovė pati apsisprendžia, ar realizuoti nebetinkamą produkciją sunaikinti, ar išvežti. Muitininkai šiuo atveju tik kontroliavo, kaip „Girteka“ vykdo deklaruotą alkoholio naikinimą.

Išpilti tonas vyno į kanalizaciją leidimą „Girtekai“ išdavė Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas. Jo direktoriaus Valdemaro Jakšto teigimu, tokiam kiekiui alkoholio patekus į nuotekų tinklus žala aplinkai nepadaryta.

Pasak V.Jakšto, į bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ valymo įrenginius patekęs vynas bus išvalytas ir į upę alkoholis nepateks.