Reorganizavimo metu numatoma anuliuoti supirktas akcijas ir tokia suma sumažinti įmonės įstatinį kapitalą.

Įmonė pranešė, kad jos visuotinis akcininkų susirinkimas šiuo klausimu kviečiamas gruodžio 27 dieną. Bendrovės valdyba sprendimą reorganizuoti bendrovę į uždarąją akcinę bendrovę priėmė lapkričio 21-ąją. Susirinkimui bus pateiktas reorganizavimo projektas, taip pat UAB "Aliejus" įstatų tvirtinimas, jame numatoma išrinkti bendrovės valdymo organus bei "Aliejaus" auditorių.

"Aliejus" - pelningai dirbanti bendrovė. Per devynis šių metų mėnesius įmonė pardavė produkcijos ir suteikė paslaugų už 16,7 mln. litų, arba 12,1 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai (19 mln. litų). Iki metų pabaigos tikisi pardavimus padidinti ir pasiekti 2001 metų apyvartos lygį (pernai buvo 24,8 mln. litų).

"Aliejaus" finansų ir rinkodaros direktorius Mindaugas Karalevičius Eltai sakė, kad bendrovė ir šiemet tikisi gauti pelno, tačiau jį numatoma skelbti tik metams pasibaigus. "Aliejus" gamina apie 30 pavadinimų ir įpakavimo majonezų, taip pat pilsto ir rafinuoja aliejų. Bendrovės įstatinis kapitalas - 11,097 mln. litų, kapitalas ir rezervai - 16,687 mln. litų.

Įmonė užima daugiau kaip 50 proc. Lietuvos majonezo ir aliejaus rinkos. Šių metų spalio 30 dienos duomenimis, įmonę valdė 102 akcininkai, iš jų trys pagrindiniai turėjo 88,77 proc. balsų: UAB "Aliejaus holdingas" - 77,55 proc., Gintautas Žemaitis - 5,55 proc., Juozas Gatelis - 5,67 procento.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją