Nors restorano atstovai tvirtina, kad nepageidauja elgetų, o ne senukų, tačiau lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė dienraščiui L.T. sakė, kad paveikslėlis labiau primena būtent juos.

„Lipduke pavaizduoti žmonės neprimena elgetų, o veikiau inteligentiškus senukus, nutarusius pasivaikščioti gryname ore“, – tvirtino ji.

Tuo tarpu restorano administratorė Agnė Alenovič DELFI tvirtino, kad lipduku restorano prieigose norėta pavaizduoti tik elgetas ir senukams maitinimo įstaiga jokių apribojimų netaiko.

Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ tarybos pirmininkas Petras Ruzgus DELFI sakė, kad labiausiai diskriminuojami pagyvenę žmonės jaučiasi ieškodami darbo. O į kavines Vilniaus pensininkai retai vaikšto. „Su mūsų pensijomis kažin ką nepasišakosi“, – pripažino pašnekovas.

„Bočių“ atstovas sako, kad pagyvenę sostinės gyventojai labai laukia sugrąžinamos nemokamos kavos akcijos.

„Tada kavinės tikrai pilnos būdavo. Čia yra proga susitikti, o kai susitinki prie kavos puoduko, tai atsiranda dar keli kavos puodukai ir jau pokalbiai užsimezga. Vicemeras Algirdas Paleckis sakė pasistengsiąs atgaivinti šitą idėją“, – pasakojo P. Ruzgus.

Septyniasdešimtmetį perkopęs pensininkas piktinasi niekaip neįkuriamais Pensininkų namais.

DELFI primena, kad 2002 metais pensininkus nemokamam puodeliui kavos ar arbatos pakvietė Artūro Zuoko vadovaujama Vilniaus miesto savivaldybė. Akcija „Iki pasimatymo prie kavos puodelio“, kai tam tikrose kavinėse pagyvenę vilniečiai galėdavo nemokamai išgerti karšto gėrimo, tęsėsi iki 2004 metų pabaigos.

Ši idėja buvo persikėlusi ir į Kauną, Klaipėdą, Anykščius, Elektrėnus ir Palangą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją