Kaip ir praėjusiais metais, šiemet pirmoje geidžiamiausių JAV kompanijų sąrašo vietoje atsidūrė bendrovė „Google". Į pirmąjį dešimtuką taip pat pateko bendrovės „Quicken Loans" (2), „Wegmans Food Markets" (3), „Edward Jones" (4), „Genentech" (5), „Cisco Systems" (6), „Starbucks" (7), „Qualcomm" (8), „Goldman Sachs" (9) ir „Methodist Hospital System" (10).

Be abejonės, visos minėtos kompanijos gerai moka savo darbuotojams. Kaip rašo „Fortune", „Google" ir toliau didina milijonierių gretas: kompanijos akcijų vertė persirito per 700 JAV dolerių, o akcijų opcionų gali gauti 99 proc. bendrovės darbuotojų". Pasinaudoti opcionais gali ir kiekvienas bendrovės „Qualcomm" darbuotojas, įskaitant ir naujokus.

Be didelių atlyginimų ir akcijų, bendrovės, siekdamos skatinti savo darbuotojus, randa ir kitų priemonių, įskaitant atlyginimų indeksavimą, premijas (vidutinė premija bendrovėje „Devon Energy" siekia 21 tūkst. JAV dolerių), didesnes įmokas į darbuotojo pensinį fondą ir kt.

„Geriausių darbdavių" rūpestis savo darbuotojais yra beribis: visos kompanijos apmoka kvalifikacijos kėlimo kursus (nuo 40 iki 250 valandų per metus), darbdaviai rūpinasi gera darbuotojų mityba ir lenktyniauja tobulindamos meniu (nemokama „Google" kavinė jau tapo legenda), daugelis kompanijų turi savo sporto klubus, o bendrovės "eBay" darbuotojai gali pasinaudoti ne tik asmeninio trenerio, bet ir dietologo paslaugomis.

29-iose iš 100 kompanijų veikia darželis darbuotojų vaikams, o 22-ose, įskaitant „Boston Consulting Group", „Adobe Systems" ir „eBay", apmokamas metinės atostogos moksliniam darbui.

Daugelis kompanijų, jei yra galimybių, leidžia savo darbuotojams dirbti namuose, taip pat atlaidžiai žiūri į papildomus darbus.

Esama ir egzotikos. Pavyzdžiui, „eBay" savo darbuotojams siūlo pasinaudoti relaksacijai ir maldai skirtais kambariais, o bendrovės „Erickson Retirement Communities" darbuotojai gali nemokamai susituokti.

„Geidžiamiausi" darbdaviai rūpinasi ir lyčių pusiausvyra: daugelis jų vykdo programas, kuriomis siekiama užkirsti kelią lyčių diskriminacijai.

Taigi geriausi darbdaviai daug moka ir stengiasi savo darbuotojų gyvenimą padaryti maksimaliai patogų. O ką jie gauna mainais? Lojalumą ir milžinišką skaičių žmonių, norinčių jiems dirbti.

Dauguma iš 100 kompanijų gali pasigirti labai maža kadrų kaita. Lydere šiuo požiūriu vadinama bendrovė „S.C. Johnson & Son", kurios tik 2 proc. darbuotojų per metus išeina savo noru. 28 proc. kompanijos darbuotojų joje dirba daugiau nei 20 metų, o 78 proc. - daugiau nei 6 metus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją