Tokį sprendimą lėmė nurodyta kita Ž. Marcinkevičiaus gyvenamoji vieta.

Kada bus skiriamas pirmasis posėdis, kol kas neaišku.

„Reikalo esmė yra tokia, kad ši byla, kuri šiandien galėjo būti nagrinėjama nėra pati pagrindinė, svarbiausias klausimas yra, jeigu žmogus meluoja ir blefuoja tokiais metodais, kalbėdamas apie D. Mockų, tai kas galėtų paneigti, kad jis nemeluoja ir neblefuoja kalbėdamas apie energetinį projektą“, – po posėdžio žurnalistams sakė „MG Baltic“ valdybos narys Romanas Raulynaitis.

Tuo tarpu Ž. Marcinkevičiui atstovaujantis advokatas nuo išsamesnių komentarų susilaikė.

DELFI primena, kad D. Mockus į teismą kreipėsi po to, kai Ž. Marcinkevičius LTV tiesioginėje laidoje „TV forumas“ tvirtino turįs faktų apie D. Mockaus „bendradarbiavimą su Rusijos saugumo tarnybų rezidentais“.

Tokius kaltinimus pats D. Mockus vadina melu ir todėl teisme reikalauja paneigti tikrovės neatitinkančius, garbę ir orumą bei dalykinę reputaciją žeminančius duomenis.

Kiek anksčiau, prieš prasidedant atviram dviejų verslininkų konfliktui, D. Mockus, būdamas nepatenkintas Vyriausybės politika kuriant nacionalinį investuotoją, kuri atstovaus šaliai statant naują atominę elektrinę, nusprendė į valdžią kreiptis antikos filosofų mintimis. Jis didžiuosiuose šalies dienraščiuose išspausdino puslapio dydžio skelbimai, kuriuose cituojami du senovės filosofai.

„Tobula valstybė yra išmintinga, narsi, nuosaiki ir teisinga…“, „Viskam yra saikas“ – po šiomis graiko Platono ir romėno Horacijaus mintimis nurodyta D. Mockaus pavardė.

„VP grupei“ priklausanti įmonė „NDX energija“ susiderėjo su Vyriausybe dėl jos dalyvavimo kuriant nacionalinio investuotojo bendrovę, statysiančią naują atominę elektrinę. Šiuo metu tai numatančios įstatymo pataisos yra svarstomos Seime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją