Ž. Marcinkevičius lrt.lt teigė, kad teismas vyks sausio 24 dieną ir jis pasiruošęs jame dalyvauti bei apginti žiniasklaidoje išsakytus faktus apie D. Mockų.

„Teisme tikrai dalyvausiu, nes privalau tą padaryti. Esu pasiruošęs apginti savo teiginius“, – lrt.lt penktadienį sakė „VP grupės“ viceprezidentas Ž. Marcinkevičius.

Praėjusių metų lapkričio 19 d. Lietuvos televizijos laidoje „TV forumas“ verslininkas pareiškė turįs faktų apie D. Mockaus „bendradarbiavimą su Rusijos saugumo tarnybų rezidentais“.

Jis laidoje taip pat teigė, kad slaptojo neva prieš nacionalinio investuotojo formavimą nukreipto plano autorius yra „MG Baltic“ koncernas.

„Kas juos iš tikrųjų ruošia ir kokiuose centruose jie yra ruošiami, aš tokios informacijos nežinau, bet kad šie planai parašyti ir sudėlioti buvo pono Mockaus „MG Baltic“ kompanijose, tą žinau“, – „TV forume“ kalbėjo Ž. Marcinkevičius.

D. Mockus laidoje sakė esąs nustebęs, kad jo gerai pažįstamas verslininkas „gali taip meluoti“.

„Kadangi Ž. Marcinkevičių pažįstu labai seniai, 15 metų, tai jis mane labai nustebino. Man tai panašu į didelę desperaciją.

Kas geriausiai padeda užtušuoti nešvarius darbelius? Kažkoks priešas. Man tai atrodo labai negarbinga. Laikiau juos protingesniais žmonėmis“, – sakė D. Mockus.

Vėliau Ž. Marcinkevičius teigė, kad jam šiuo metu nėra naudinga atskleisti, kuo remiantis jis meta tokius kaltinimus.

D. Mockus anksčiau tvirtino, kad etikečių klijavimas Lietuvoje yra įprasta gynyba tuomet, kai trūksta rimtų argumentų.

„Gerbiu konstitucinę teisę laisvai reikšti savo įsitikinimus, tačiau piktnaudžiavimai ja negali būti toleruojami.

Todėl sieksiu, kad mano atžvilgiu paskleista tikrovės neatitinkanti informacija, žeminanti mano garbę ir orumą bei mano vadovaujamo koncerno dalykinę reputaciją, būtų paneigta įstatymų numatyta tvarka“ – yra sakęs D. Mockus.

Jis anksčiau kreipėsi į visuomenės informavimo priemones dėl informacijos, neatitinkančios tikrovės, paneigimo. Tačiau jo nesulaukė.