Pakruojo rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę, atrinko kinrožių žiedų arbatžolių mėginius tyrimams Nacionalinėje veterinarijos laboratorijoje. Atlikus tyrimus nustatyta, kad pesticido bromoksinilo kiekis arbatžolėse 2,5 karto viršijo didžiausią leistiną normą.

Pesticidai – natūralios ar chemiškai susintetintos medžiagos, skirtos kovoti su kenkėjais, parazitais ir piktžolėmis. Pesticidai padeda saugoti augalus nuo užkrato ir gerinti derlių, tačiau didesni jų kiekiai maisto produktuose gali pakenkti žmonių sveikatai.

Pakruojo rajono valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė tiekti šiuos produktus Lietuvos rinkai ir įpareigojo UAB „Acorus Calamus“ nesaugią arbatžolių (kinrožių žiedų) siuntą sunaikinti arba grąžinti tiekėjui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją