Pajūrio kurortų vadovai atvyksiantiesiems siūlo tokias pačias atrakcijas, kaip ir kasmet, o viešbučiai ir restoranai klientus vilioja įvairių paslaugų paketais bei specialiomis programomis.

Palangos savivaldybės Kultūros skyrius ragina gėrėtis fejerverkais nuo jūros tilto, o neringiškius iš namų į Savivaldybės aikštę mėgins išvilioti "Saulės kliošas". Nidos prieplaukoje bus surengta diskoteka, į kurią bilietai kainuos net 100 litų.

Į Nidą - vienai nakčiai

Neringos savivaldybės vicemeras Arūnas Burkšas įsitikinęs, kad daugelis lietuvių šventes linkę planuoti paskutinę dieną.

"Atvažiuojantieji į Neringą ieško vietos tik vienai nakčiai ir tik Naujiesiems sutikti. Retas kuris užsisako kambarius 2-3 naktims, - sakė jis. - Kadangi Nidoje labai didelė specialiai poilsiautojams skirtų butų po 60-80 litų už naktį pasiūla, viešbučiams tenka verstis per galvą, kad prisiviliotų klientų.

Tačiau didelių pastangų beveik nekompensuoja gaunamos pajamos. Juolab kad į Nidą ar Juodkrantę Naujųjų metų sutikti atvažiuoja tik Lietuvos gyventojai. Tarkime, Rusijos piliečiams čia per maža erdvės pasirodyti."

Priešpaskutinį senųjų metų vakarą Nidoje pirmą kartą organizuojamas kaukių balius "Naujieji metai Jamaikoje". Būtina sąlyga patekti į šį renginį - kaukė. Norintieji pasilinksminti, užkąsti ir išgerti keletą taurių vyno privalės kišenėje turėti mažiausiai 100 litų.

Vasariškos kainos

Palangos kultūros ir turizmo informacijos centro direktorė Alla Valužienė LŽ tikino, kad jau vakar beveik visos vietos kurorto viešbučiuose buvo užimtos: "Mūsų duomenimis, tik keliuose viešbučiuose liko po 1-2 laisvus kambarius, kuriuose nakvynė kainuoja per 500 litų. Kambarių už mažesnę kainą nebėra."

Palangos viešbučiai, nakvynės ir poilsio namai vienu metu gali priimti 17 tūkst. poilsiautojų.

Pasak viešbučio "Palanga", kurį dažniausiai renkasi turtingi rusai, vadybininkės Živilės, čia laisvų vietų esą jau nebėra.

"Šiemet svečiams siūlome dvi nakvynes, kurių viena kainuoja nuo 400 iki 1400 litų, ir šventinę programą. Jos kaina - 150 litų vienam asmeniui. Už tuos pinigus viešbučio svečiai bus linksminami bei gaus torto gabalėlį, taurę šampano", - pasakojo ji.

Vadybininkė neatskleidė, kokią dalį viešbučio svečių sudarys lietuviai ir atvykėliai iš kitų šalių.

Viešbučio "Palangos vėtra" atstovė Ingrida Valaitienė tikino, kad šiuo metu šiame viešbutyje laisvų kambarių dar yra. "Lietuviai tikrai linkę viską atidėti iki paskutinės minutės. Net ir gruodžio 31-ąją žmonės teiraujasi, ar galėtų sutikti Naujuosius mūsų viešbutyje", - sakė I.Valaitienė.

Naujųjų metų sutikimo programa su vaišėmis vienam asmeniui "Palangos vėtroje" kainuoja 250 litų, o kambarių kainos svyruoja nuo 340 iki 650 litų.

Šventosios verslininkas Gintautas Rekašius pripažino, kad į Palangą keliais autobusais atvyks kelios dešimtys svečių iš kaimyninio Kaliningrado. Jiems linksminti palangiškiai samdo garsiausias muzikos žvaigždes, restoranai dirbs vasaros ritmu, o patiekalų kainos irgi bus vasariškos.

Šventės ant vandens

Klaipėdoje šiemet paplito naujovė švęsti ant vandens. Kadangi šiuo metu uostamiestyje puotautojams plukdyti pritaikyti tik du pramoginiai laivai "Forelle" ir "Venus S", abu jie Naujiesiems jau užsakyti.

Viena "Forelle" nuomos valanda kainuoja 400 litų, o didesnio "Venus S" - apie 1000 litų. Kadangi laivai plukdomi tik į Kuršių marias, bangavimas svečių neturėtų gąsdinti.

Kompanijai "DFDS Lisco" priklausantys keleiviniai ir ro-ro keltai šiemet per Naujuosius ne tik neorganizuoja jokių specialių kruizų, bet ir apskritai neplauks. "Šiemet keltų kapitonai ir įgulos galės pramogauti, kaip visi normalūs žmonės", - LŽ sakė Vaidas Klumbys, "DFDS Lisco" Komunikacijos ir marketingo skyriaus vadovas.