Seimo narių diskusijos ir pasiūlymai, kaip kompensuoti švenčių dienas, sutampančias su išeiginėmis dienomis - jau tapo pasaka be galo. Turėdami bent tris variantus, kaip keisti brangiai kainuojančių laisvadienių praktiką, Seimo nariai nesugeba susitarti ir rasti bendrą sprendimą.

Oficialiai teigiama, kad laisvadienių problemos serialas tęsis pavasario sesijoje, tačiau beveik niekam nekyla abejonių, kad iki Seimo rinkimų politikai nedrįs atimti iš rinkėjų jų pamėgtų papildomų poilsio dienų.

"Baigėsi tuo, kad dabar Seime yra visiškas jovalas", - konstatuoja p. Čaplikas ir pažymi, kad ir toliau sieks, jog šventinės dienos būtų perkeltos į kalėdines atostogas. Ponas Razma linkęs ir toliau kovoti, kad laisvadieniai nebūtų kompensuojami, o pridedami prie darbuotojų atostogų.

Ponas Sysas siūlo džiaugtis šia diena, tiksliau planuoti darbą ir poilsį 2008 m., ir pripažįsta, kad "tauta visą laiką yra nežinioje, 2009 m. dar toli, o Seime daug įstatymų tiek svarstymo, tiek priėmimo stadijoje".

Seimūnams nesusitariant, kaip pakeisti dabartinę papildomus laisvadienius reglamentuojančią tvarką, verslininkai teigia, kad visi siūlymai tik didina nedarbo dienų skaičių, o tai nenaudinga nei ūkiui, nei patiems darbuotojams, rašo „Verslo žinios”.

"Kad galėtų prisivilioti išvykusius dirbti svetur atgal į Lietuvą, verslas turi didinti atlyginimus, tačiau Seimas nusprendžia ne didinti algas, o suteikia daugiau laisvo laiko. Tada žmonės nedribs, o įmonės neturės galimybių didinti atlyginimų", - mano Robertas Šaltis, draudimo UAB "Balto link" generalinis direktorius.

"Balto link" vadovo įsitikinimu, didesnė dalis Lietuvos žmonių nori ne ilsėtis, bet daugiau užsidribti, o valstybė apriboja galimybes. "Dėl ko žmonės emigruoja į Airiją, Didžiąją Britaniją ar dar kur nors? Juk jie ten važiuoja ne dėl geresnių darbo sąlygų - jie važiuoja užsidribti pinigų", - tvirtina R. Šaltis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją