Aštuoniolikos gėrimų gamintojų interesams atstovaujanti Nacionalinė gėrimų gamintojų asociacija teigia, kad tik cukrumi saldinamo "Gajos" limonado reklaminis teiginys apie neva žmogaus sveikatai nerekomenduotinų saldiklių nebuvimą yra teisiškai nepagrįstas, klaidinantis ir galintis tarp vartotojų sukelti paniką.

"Lietuvoje veikiančiuose teisės aktuose niekur nėra parašyta, kad saldikliai yra nerekomenduotini žmogaus sveikatai. Norime pažymėti, kad Europos Sąjungos valstybėse gaminami ir net į Lietuvą eksportuojami limonadai vaikams dauguma yra tik su saldikliais ir net su užrašu "Be cukraus", - teigiama antradienį išplatintame Nacionalinės gėrimų gamintojų asociacijos pranešime.

"Gajos" limonadas yra reklamuojamas kaip "...vienintelis Lietuvoje tik su cukrumi saldintas gėrimas iš natūralaus mineralinio vandens "Tichė" su vaisių sultimis ir vitaminais. Be žmogaus sveikatai nerekomenduotinų saldiklių. Tinka ir vaikams".

Pasak asociacijos vykdančiosios direktorės Zitos Pagirskienės, nesuprantamas ir "Gajos" limonado išskirtinumo reklamavimas, kadangi šalyje limonadus su sultimis ir saldintus cukrumi gamina daugelis įmonių - "Rijada", "Natūralūs gėrimai", "Švenčionėlių vaisvandeniai" ir kitos. Jos tvirtinimu, Lietuvoje yra įmonių, kurios gamina limonadus ir su mineraliniu vandeniu.

Į Konkurencijos tarybą asociacija pareiškimu dėl gėrimų gamintojus papiktinusios reklamos kreipėsi pirmadienį.

ELTA primena, kad silpnos mineralizacijos mineralinis vanduo "Tichė" bendrovėje "Žemaitijos pienas" buvo pradėtas pilstyti prieš trejus metus. Šio mineralinio vandens gysla yra pieno bendrovės teritorijoje, mineralinis vanduo bėga iš 689 metrų gręžinio gylio. Iš pradžių rinkai "Baltijos mineralinių vandenų kompanija" pasiūlė "Tichės" vardu pavadintą mineralinį vandenį, vėliau - jo pagrindu gaminamą limonadą "Gaja", kurio reklama sukėlė gėrimų gamintojų pasipiktinimą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją