Siūlymą rinkti 0,2 procento įmokas į Garantinį fondą ne tik iš įmonių, bet ir iš darbuotojų, nuo priskaičiuoto darbo užmokesčio, yra pasiūlęs Prezidento konsultantas ekonomikos klausimais Audrius Rudys, praneša ELTA.

Tačiau Europos Sąjungos Tarybos direktyva numato, kad darbdaviui tapus nemokiu, garantinė institucija finansuojama ne darbuotojų, o darbdavių arba valstybės lėšomis.

A.Rudžio projekte taip pat siūloma nuo 2003 metų liepos 1 dienos Garantinį fondą reorganizuoti į draudiminį garantinį fondą, o Privatizavimo fondo ir biudžeto lėšas į šį fondą pervesti kaip neprocentinę paskolą.

Šiai nuostatai priešinasi darbdaviai, kadangi surinkus pakankamai lėšų iš darbdavių, valstybės lėšos, kaip paskola, turėtų būti grąžinta, ir fondas būtų finansuojamas tik darbdavių įmokomis.

ELTA primena, kad Seimas padarė pertrauką Garantinio fondo įstatymo pakeitimo projekto pateikime ir pasiūlė jį taisyti derinant su Vyriausybe. Garantinio fondo įstatymas įsigaliojo nuo spalio 1 dienos, tačiau taip ir nepradėjo veikti, kadangi įstatyme nebuvo detalizuota šio mokesčio mokėjimo tvarka.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją