Vykdyto tyrimo tikslas buvo išsiaiškinti, kaip įmonių vadovai vertina Lietuvos ekonomikos augimo pokyčius ir perspektyvas 2008 metais.

„Lietuvos ekonomikai pastaraisiais metais sparčiai augant, šia apklausa siekėme nustatyti, kiek optimistiški tolesnių jos augimo tempų atžvilgiu yra patys verslininkai. Tyrimo rezultatai rodo, kad privatusis sektorius santūrus: dauguma apklaustųjų įmonių vadovų ir savininkų šalies ūkio plėtros tempus ateinančiais metais prognozuoja tokius pačius kaip šiemet arba lėtesnius“, – sako RAIT valdybos pirmininkė Inga Nausėdienė.

Iš apklausoje dalyvavusių verslo įmonių 44 proc. tikisi, kad 2008 m. Lietuvos ekonomika augs tais pačiais tempais kaip 2007-aisiais, 37 proc. mano, kad ūkio augimas 2008 m. sulėtės, ir tik 13 proc. – kad ekonomika augs sparčiau nei šiais metais.

Verslininkų lūkesčiai atitinka rinkos ekspertų prognozes dėl ūkio plėtros kitais metais. SEB Vilniaus banko analitikai numato, kad Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet ūgtelės 8 proc., o 2008 m. – 6,5 proc.

RAIT tyrime dalyvavo 407 Lietuvos gamybos, prekybos ir paslaugų sektoriaus įmonės. 2007 m. spalio mėn. buvo atlikta telefoninė Lietuvos įmonių vadovų ir savininkų apklausa (angl. computer-asissted telephone interview) pagal iš anksto parengtą klausimyną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją