„Jei metrologijos tarnyba leistų skaitiklius keisti ne kas ketverius, o, pavyzdžiui, kas dešimt metų, tuomet tokiems darbams reikėtų skirti tik milijoną litų per metus. Todėl būtų galima sumažinti ir vandens kainą“, - sakė „Klaipėdos vandens“ Pardavimų departamento direktorius Dangeras Aleksandrovas.

„Klaipėda“ rašė, kad „Klaipėdos vandens“ specialistai pateikė preliminarius skaičiavimus, kiek kitų metų pirmąjį ketvirtį turėtų išaugti sąskaitos už vandenį. Kubinis metras vandens gali pabrangti iki 15 proc.

Tačiau gyventojai taip pat bus priversti mokėti mėnesinį, kitaip tariant, abonentinį mokestį, kuris turėtų siekti apie 3,5-4 litus. Iki šiol tokio mokesčio mokėti nereikėjo.

Teigia, kad sumažėtų mokestis

Teigiama, kad abonentinis mokestis bus įvestas dėl „Klaipėdos vandens“ prievolės keisti vandens skaitiklius.

„Jei vandens skaitiklius reikėtų keisti ne kas ketverius metus, o rečiau, tuomet sumažėtų ir tas mėnesinis mokestis“, - sakė D.Aleksandrovas.

Vakar Miesto ūkio komitete nuspręsta įpareigoti savivaldybės administracijos direktorių Aloyzą Každailevičių parengti sprendimo projektą – kreipimąsi į Valstybinę metrologijos tarnybą. Miesto taryba turi pritarti, kad tarnybai būtų išsiųstas prašymas leisti vandens skaitiklius keisti rečiau.

Direktorius nenuolaidžiaus

Tačiau dar net nesulaukęs tokio kreipimosi Valstybinės metrologijos tarnybos direktorius Osvaldas Staugaitis buvo kategoriškas.

„Kodėl reikėtų leisti vandens skaitiklius keisti rečiau nei kas ketveri metai? Tokie prašymai neturi jokio pagrindo. Vandens tiekėjai negalės pateikti duomenų, ar po ketverių metų skaitikliai vis dar tinkama naudoti ir rodo tiksliai. Tokių duomenų net nėra, nes gyventojų butuose nauji vandens skaitikliai yra pastatyti mažiau nei prieš dvejus metus“, - teigė O.Staugaitis.

Jis taip pat atrėmė priekaištus, kad jo nepritarimas leisti vandens skaitiklius keisti rečiau nei kas ketverius metus, kirs per žmonių kišenę, nes jiems už vandenį teks mokėti brangiau.

„Nereikia žaisti tais brangimo klausimais. Skaitikliai ir vandens kaina yra nesusiję dalykai“, - tvirtino O.Staugaitis.