"Rotušės aikštė - pagrindinė aikštė mieste, todėl, manau, logiška, kad renginių maratonas įsisuks būtent čia. Kauniečiai ir miesto svečiai jau pamėgo savaitgalius leisti prie pagrindinės miesto eglės, kur neseniai pastatyta ir mažesnių eglaičių giraitė, vyksta savaitgalinės mugės. Artėjant Kalėdoms su kiekviena diena renginių ir atrakcijų mieste tik daugės", - pasakojo viešosios įstaigos "Miesto šventė" direktorė Loreta Jankauskienė.

Praėjusiais metais miestiečius viešomis čiuožyklomis nudžiuginusi AB "City Service" žada, kad šie metai bus dar įspūdingesni. "Po šventinių renginių virtinės linksmybes planuojame dar pratęsti. Planų turim labai daug, bet dar ankstoka apie tai kalbėti. Bus čiuožyklų, planuojame bendrus renginius su kitomis viešosiomis įstaigomis", - sakė AB "City Service" atstovas ryšiams su visuomene Vilius Mackonis.

Už šventinius renginius mieste atsakingos įstaigos "Miesto šventė" direktorės L.Jankauskienės akimis, šiomis dienomis Kaunas gražėja tiesiog akyse. "Dekoracijomis pastatus puošia ir verslininkai, ir gyventojai. Vakarėjant miestas atrodo tikrai šventiškai", - sakė moteris.

Tikėtina, kad per porą artimiausių savaičių miestas sublizgės dar ryškiau - dalis kauniečių dar tik suskubo ieškoti kalėdinių papuošimų. Ieškantieji originalių dovanų ar išskirtinių namų puošybos elementų vis dažniau suka prekybos centro "Molas" link, po kurio stogu šurmuliuoja prekybininkai, namudininkai, liaudies meistrai.

"Praėjusiais metais viskas buvo vienoje patalpoje, o dabar mes "išmėtyti" po visą prekybos centrą. Tačiau nuolatiniai klientai mane susiranda. Kalėdinė mugė - sunkus darbas, tačiau ir vienas iš pragyvenimo šaltinių", - pasakojo prekybos centre "Molas" kalbinta nuolatinė Kalėdinių mugių dalyvė, rankų darbo suvenyrų meistrė Violeta.

Moteris minėjo, kad didysis pirkimas dar tik prasideda. O pats darbymetis - kai būna tikra galybė - prasideda nuo gruodžio 15-os ir tęsiasi iki pat Kūčių vakaro. "Šventiniu laikotarpiu itin jaučiu, kad trūksta miego - guluosi 12-ą ar 1-ą, o keltis reikia 6-ą ryto. Man pačiai Kalėdos asocijuojasi su sniegu. Kol jo nėra, tol ir šventinė dvasia nesijaučia", - pasakojo įvairiais suvenyrais, papuošalais ir šventiniais niekučiais prekiavusi moteris. Kalėdinė mugė - puiki proga ne tik į kitus kitų pasižiūrėti, bet ir save parodyti. "Esu pirmoji Lietuvoje, prekiaujanti pačios gamintais dirbiniais iš akmenų. Smagu padirbėti mėnesį prieš Kalėdas. Džiaugiuosi, kad pirkėjai mano darbus vertina", - pasakojo prekybininkė Stasė, jau 3 metus iš eilės "Mole" prekiaujanti savo dirbiniais.

Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėjas Arūnas Vertelka teigė, kad alkoholiniais gėrimais, kurių stiprumas neviršija 13 procentų, galima prekiauti masiniuose renginiuose, parodose ir mugėse, įsigijus specialią licenciją. "Jei oras geras, gal ir malonu vaikščioti po miestą ir gurkšnoti karštą vyną. Tačiau ar toks verslas pasiteisina, reikia klausti verslininkų. Jei būtų mano valia, per kalėdinius renginius alkoholiu prekiauti drausčiau. Juk tie renginiai labiausiai skirti vaikams. Geriau tegul sušalę tėveliai šildosi karšta kava", - samprotavo A.Vertelka.