Lapkričio 15 d. „Lietuvos ryto“ pirmajame puslapyje išspausdintoje publikacijoje „Paslaptingojo plano autoriai – jau žinomi“ ir lapkričio 19 d. Lietuvos televizijos transliuotoje laidoje „TV forumas“ paskelbta informacija apie neva egzistavusius D. Mockaus ryšius su užsienio slaptosiomis tarnybomis ir jo parengtus nacionalinio investuotojo žlugdymo planus.

Verslininkas kreipėsi į šias visuomenės informavimo priemones dėl informacijos paneigimo, tačiau jo nesulaukęs, kreipėsi į teismą.

Pasak koncerno prezidento, etikečių klijavimas Lietuvoje yra įprasta gynyba tuomet, kai trūksta rimtų argumentų.

DELFI primena, kad diskusijų laidoje „TV forumas“ „NDX energijos“ valdybos narys Žilvinas Marcinkevičius tvirtino turįs faktų apie koncerno „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus „bendradarbiavimą su Rusijos saugumo tarnybų rezidentais“.

„Man yra žinomi faktai apie ilgalaikį pono Mockaus bendradarbiavimą, veikimą kartu su Rusijos saugumo tarnybų rezidentais ir su šių rezidentų įkurtomis Lietuvoje kompanijomis. Tai yra vienas faktas. Antras faktas, jūs pažiūrėkite į braižą. Buvo kompanija „Status“ savo laiku ir tokių kompanijų bruožas yra siekti kontroliuoti žiniasklaidą ir užsiiminėti teisiniu šantažu. Šiandien analogiškais veiksmais užsiiminėja „MG Baltic“ koncernas“, – laidoje dėstė Ž. Marcinkevičius.

„Tai pasakiau apgalvojęs“, – paklaustas, ar teisme turėtų įrodymų, sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją