Nuo lapkričio 7-osios laikinai vadovauti "Sodrai" paskirta fondo direktoriaus pavaduotoja Česlava Zabulėnienė. Pagal liepos 1 dieną įsigaliojusį Valstybės tarnybos įstatymą "Sodros" vadovą skiria ir atleidžia socialinės apsaugos ir darbo ministrė. Anksčiau tai darydavo Vyriausybė.

Pernai balandį "Sodros" vadovu tapęs D.Prevelis atsistatydinimo pareiškimą socialinės apsaugos ir darbo ministrei įteikė praėjusią savaitę po pranešimų apie abejotino skaidrumo sandorį dėl "Sodros" kompiuterių priežiūros.

Spalio pradžioje Valstybės kontrolė nustatė, kad "Sodra" ir Valstybinė ligonių kasa (VLK), pirkdamos informacinių sistemų priežiūros paslaugas, pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimus, o sudarytų sutarčių sąlygos nėra ekonomiškai pagrįstos.

Tai nustatyta ištyrus sandorius, kuriais "Sodra" ir VLK penkeriems metams pirko informacinių sistemų priežiūros paslaugas iš uždarosios akcinės bendrovės "Etnomedijos intercentro". Abiejų sandorių suma - po 7 mln. litų.

Auditoriai nustatė, kad abiem atvejais buvo pažeisti Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimai ir konkursų sąlygos, kad sutarčių sąlygos nėra ekonomiškai pagrįstos.

D.Prevelio atsistatydinimą galėjo paskatinti ir žiniasklaidos pranešimai, kad jį ir "Sodros" kompiuterių priežiūros konkursą laimėjusios bendrovės "Etnomedija" vieną savininkų sieja ne tik dalykiniai ryšiai, bet ir asmeninė draugystė. Buvo pranešta, kad D.Prevelis ir bendrovės "Etnomedijos intercentras" vienas didžiausių akcininkų Jurijus Nacvalovas šiemet liepą kartu atostogavo Kretos saloje.

J.Nacvalovo brolis Vladimiras yra "Etnomedijos intercentro" direktorius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją