Žemės ūkio bankas paskolą teiks 7 metams už 7,34 proc. fiksuotų metinių palūkanų normą, kuri po metų keičiama į kintamas 6 mėnesių eurų LIBOR (Londono vidutinė tarpbankinių palūkanų norma) plius 2,3 proc. metų palūkanų.

Vyriausybės nariai svarstė, ar pati savivaldybė negalėjo garantuoti bankams paskolos grąžinimo. Po diskusijų vis dėlto nutarta suteikti valstybės garantiją paskolą teikiančiam bankui.

"Kauno meras davė žodį, kad miesto taryba garantuos Finansų ministerijai, jog ši paskola bus grąžinama ir palūkanos mokamos laiku", žurnalistams po posėdžio sakė finansų ministras Jonas Lionginas.

Užtikrinant šio tilto statybos finansavimą, nutarta Kauno miesto savivaldybei padidinti skolinimosi limitą iki 20,12 proc. patvirtintų šių metų savivaldybės biudžeto pajamų.

M.K. Čiurlionio tilto statyba pradėta 1991-aisiais, jai jau panaudota 47 mln. litų. Bendra šio projekto vertė yra apie 78 mln. litų. 1999-ųjų viduryje tilto statyba sustabdyta dėl lėšių stygiaus.

Kauno miesto savivaldybė tikina, kad neužbaigus tilto statybos nebus išspręstos iškilusios transporto problemos. Be to, pratęsti jo statybą būtina ir dėl avarinės Aleksoto tilto, kuris šiuo metu yra iš esmės vienintelis didelės apkrovos tiltas, būklės.

Per naująjį tiltą planuojama netrukus paleisti vieną eismo juostą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją